Okončana drama u Washingtonovoj: Policija u rano jutro upala u stan i svladala 60-godišnjaka koji je pucao!

Foto: Jadran Babić/Cropix

U RANO jutro splitska policija konačno je riješila problem 60-godišnjeg Bogdana P., koji je jučer popodne zapucao iz pištolja te se potom zaključao u stan u Washingtonovoj ulici u Splitu. Neizvjesnost je trajala više od 12 sati. 

Kako su izvijestili iz PU splitsko-dalmatinske, policija je u 5.10 sati upala u stan te svladala i uhitila Bogdana, koji je priveden na kriminalističko istraživanje. Preostaje vidjeti za što će ga teretiti. Kako doznajemo, nije se svoljevoljno predao. Ponuđena mu je liječnička pomoć, no odbio ju je. 

"Nisam kriv", vikao je Bogdan dok su ga vodili u maricu

Dok su ga vodili u maricu, Bogdan se razvikao i razbudio susjedstvo. "Nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Ništa nisam skrivio", nekoliko puta je vrišteći ponovio.

Mnogi su ovaj događaj doveli u vezu s Bogdanovom manijom proganjanja. Bio je opsjednut, susjedi redom navode da se vrlo čudno ponašao i da je obično ulicom išao samim krajem. Navodno mu je čak postavljena i dijagnoza shizofrenije. Ukoliko se ustanovi da je bio neubrojiv, neće ga uopće moći kazneno goniti.

Od rata nije svoj

Bogdan je, koliko smo doznali od susjeda, inače diplomirani pravnik, radio je svojedobno u Lavčeviću. Otac mu je bio odvjetnik. Navodno se čak i prijavio za sudjelovanje u obrani Hrvatske, no u HV-u je navodno naišao na prezir i podsmijeh jer je po nacionalnosti Crnogorac.

Od tada navodno više nije sav svoj, mada nitko točno ne zna što mu se dogodilo. Neki kažu da su ga premlatili, neki, pak, da je vidio što nije smio vidjeti...

Pucao popodne, ali i poslije ponoći

Sve je počelo jučer oko 15.30 sati kada je Bogdan zapucao na čovjeka koji se došao požaliti jer mu je napao dijete. Svjedoci navode da su ispaljena četiri hica.

Policija je odmah blokirala Washingtonovu ulicu i okružila zgradu na kućnom broju 2. Bogdan se, pak, zaključao u stan te je odbijao sve pokušaje policije da ga odobrovolji na predaju.

Petnaest minuta nakon ponoći, sasvim neočekivano, unatoč bataljonu policije koji je okružio i napunio zgradu u Washingtonovoj 2, Bogdan je izašao na balkon svog stana i ispalio tri hica.

Zaključao se u stan jer mu je gnjevni roditelj došao na vrata?

Kako smo jučer izvijestili, Bogdan je popodne zapucao je iz pištolja jer mu je na vrata došao roditelj jednog djeteta koje je prije dva dana gurnuo jer se igralo s vršnjacima oko njegovog karamboliranog automobila.

Navodno, to nije bio Bogdanu prvi okršaj s djecom u ulici, a ni s ukućanima. Situacija je bila krajnje napeta jer je Bogdan poznat po labilnom ponašanju, a već je prije desetak godina izazvao talačku situaciju, i to s vlastitom majkom.

Bogdan je iz pištolja ispalio više hitaca, no nitko nije ni ranjen, ni ozlijeđen. I hici koji su ispaljeni poslije ponoći, nisu napravili nikakvu štetu.

Nisu ga hospitalizirali jer nije napravio ništa ozbiljnije?!

Par sati nakon popodnevne pucnjave u Washingtonovoj se pojavila i Bogdanova sestra. Žena je zavapila da je njezinom bratu potrebno liječenje, no tvrdi da su ga na Psihijatriji odbili hospitalizirati jer nije napravio ništa ozbiljnije.

Inače, odmah prekoputa zgrade iz koje je zapucao Bogdan, nalazi se dječji vrtić "Dva prijatelja". Zbog blokade, roditelji nisu mogli po djecu. Nakon par sati nedoumice, policija je ipak evakuirala djecu i tete iz vrtića.

Kako smo i pretpostavili, policijski specijalci čekali su cijelu noć da se Bogdan iscrpi i da ga svlada umor.

 

Pročitajte više