Opet ubojstvo u Hrvatskoj: Osječki odvjetnik pronađen mrtav u uredu, uz njegovo tijelo bio i ranjeni ubojica

Foto: Davor Javorović/Pixsell

POZNATI osječki odvjetnik Lujo Medvidović ubijen je noćas u svom uredu. Policija nije potvrdila identitet ubijenog. Vesna Žnidarić-Bolarić iz Policijske uprave Osječko-baranjske kaže da su na mjestu događaja pronašli još jednog ozlijeđenog muškarca.

"Policijski su službenici u prostorijama tvrtke u Osijeku pronašli mrtvo tijelo 63-godišnjeg Osječanina i ozlijeđenog 45-godišnjaka s područja Vinkovaca. Ozlijeđeni muškarac prevezen je u KBC Osijek zbog pružanja liječničke pomoći, kao i mrtvo tijelo muškarca zbog obdukcije. U tijeku su kriminalistička istraživanja", istaknula je Žnidarić-Bolarić.

Ozlijeđeni muškarac, koji se pokušao ubiti, prevezen je u KBC Osijek, zbog pružanja liječničke pomoći, kao i mrtvo tijelo muškarca, zbog obdukcije. U tijeku su kriminalistička istraživanja.

Ubojstvo je očito vezano uz posao, jer je ubojica u poslijepodnevnim satima došao u zgradu u Vukovarskoj ulici gdje se nalazi odvjetnički ured, i raspitivao se kod susjeda o Medvidoviću.

Lujo Medvidović, osim odvjetničke karijere bavio se i književnim radom. Rođen je u Lokvičićima 1950. godine, a poslijednjih 18 godina bio je član Društva hrvatskih književnika.

Glas Slavonije doznaje kako je tijelo odvjetnika nađeno nakon što ga je supruga pokušala dobiti na mobitel, no nije se javljao. Tada je pozvala policiju koja je u njegovom uredu pronašla tijelo.


Foto: Emica Elvedji/Cropix

Pročitajte više