Optuženi za dvostruko ubojstvo iza rešetaka: Savo Pejović završio u zatvoru!

Foto: Ilustracija

SAVO PEJOVIĆ, bivši niški specijalac optužen za dvostruko ubojstvo u Segetu kod Trogira, završio je u zatvoru po rješenju splitskog Županijskog suda kako bi se osigurala njegova nazočnost na glavnoj raspravi, koja već neko vrijeme nikako da se održi. Stalno je neki problem. Savo ili ima problema sa psihom ili s kralježnicom...

Sedam godina bez presude

Obitelji žrtava, Nene Rakijara i Nediljka Kozlice, ogorčeni su što još nema kazne za ubojicu. Izrešetani su u kontejneru pred hotelom Jadran na proljeće 2005. godine. Pejovića su "pokupili" koncem godine, nakon što je u pretrazi njegove kuće u Segetu nađen metak koji na sebi ima identične tragove kao i oni koji su ispaljeni iz oružja s kojim su smaknuti Rakijar i Kozlica. Dugo se nije znalo je li dokaz uopće zakonit budući da su svjedoci pretrage tek naknadno upoznati s otkrićem.

Branitelj: Za određivanje zatvora nije bilo razloga

Kao da mršava dokazna građa nije bila dovoljan problem, zaredale su nevolje sa Savinim zdravljem. Na rasprave je dolazio nakljukan tabletama, nije se znalo ni je li uopće sposoban da shvati što se događa u sudnici.

Branitelju Draganu Mijoču nije baš najjasnije zbog čega je njegovom branjeniku određen zatvor. Tvrdi da Pejović nije izbjegavao suđenje. Podnijet će žalbu na rješenje o zatvaranju.

Pročitajte više