Optuženi za dvostruko ubojstvo u Segetu iznio obranu: Policija mi je podmetnula metak koji me tereti

Foto: Arhiva

SAVO PEJOVIĆ, bivši niški specijalac optužen za dvostruko ubojstvo u Segetu kod Trogira u travnju 2005. godine, iznio je danas na suđenju u Splitu svoju obranu. Ubijene Nenu Rakijara i zaštitara Nediljka Kozlicu nikada u životu nije vidio, a da im se nešto loše dogodilo doznao je tek iz medija. Tvrdi da je u doba kada su dvojica ubijena spavao čvrstim snom u svojoj kući, koja se nalazi u blizini mjesta na kojem se dogodilo krvoproliće.

Sporan dokaz

Pejović se požalio kako mu je policija smjestila dokaz koji ga tereti. Kao što je poznato, radi se o metku s karakterističnim tragovima koji odgovaraju onima koji su nađeni na mjestu ubojstva te se pretpostavlja da su ispaljeni iz istog oružja - "škorpiona".

Savo, pak, tvrdi da "škorpiona" nema od 1995. godine i da su sve tvrdnje o tome kako je trebao nabaviti nekakvo automatsko oružje lažne.

Dugo je trajala nedoumica je li metak legalno pronađen budući da je svjedok pretrage tek naknadno upoznat sa otrkićem policije. Vrhovni sud konačno je "presudio" da jest pa je metak i dalje jedini neposredni dokaz koji Pejovića povezuje s likvidacijom 22-godišnjeg zaštitara Kozlice i njegovog prijatelja 18-godišnjeg Rakijara.

Sutra konačno završava suđenje?

Danas je, inače, ispitivanje Save Pejovića potrajalo od 9 do 14 sati, ali na red sa svojim pitanjima nisu došli ni tužiteljica Rene Laura, a ni branitelj Dragan Mijoč. Pitanja će postaviti sutra, čime bi suđenje zapravo trebalo biti okončano.

 

 

Pročitajte više