Optužnica zbog smrti iz nehaja: Ostavio ju da leži na stubištu, umrla od trovanja amfetaminima

Screenshot: Google Maps

ZBOG prouzročenja smrti iz nehaja Zagrepčanke Barbare Radečić (28) splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije, Stefana Šarića (45).

Šarić, koji prebivalište ima u Hrvatskoj, u Rogoznici, u noći između 27. i 28. kolovoza 2013., nakon zabave Barbaru Radečić je iz Rogoznice automobilom odvezao do Splita gdje ju je, unatoč prethodnom konzumiranju narkotika, ostavio na stubištu stambene zgrade u Spinčićevoj ulici 2, gdje je imala unajmljen stan.

Djevojku su idućeg dana pronašli stanari na stubama na međukatu, kako beživotno leži te je odmah hospitalizirana u KBC-u Split.

Po primitku u bolnicu napravljen je CT mozga koji je pokazao da je u dubokoj komi. Nakon šest dana na aparatima, Barbare Radečić 3. rujna je umrla u bolnici. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti moždano krvarenje, a u krvi su nađeni tragovi amfetamina.

U optužnici se navodi kako je Šarić bio svjestan da djevojka, zbog svog psihofizičkog stanja, ne može sama stajati, ni hodati, te da joj je nužna liječnička pomoć. Kako se također navodi, ostavio ju je na stubištu, lakomisleno smatrajući kako joj se neće ništa dogoditi, no djevojka je nakon nekoliko dana u bolnici preminula uslijed trovanja amfetaminima.

Za ovo kazneno djelo je predviđena zatvorska kazna od pola godine do pet godina.

Pročitajte više