Osmero djece u Australiji na smrt izbola majka

Foto: Guliver image/Getty images

POLICIJA je u subotu uhitila majku sedmero djece čija su tijela pronađena u kući u Cairnsu, na sjeveroistoku Australije, a riječ je o iznimno okrutnom zločinu koji je potresao zemlju.

Izvješćujući o tom događaju, voditeljica Sky Newsa za Australiju briznula je u petak u plač, svjedočeći o emocijama koje su preplavile Australce, tri dana nakon krvave otmice u Sydneyju.

"Majka (37) nekoliko ubijene djece uhićena je tijekom noći zbog ubojstva i trenutačno je pod prismotrom policije u bolnici u Cairnsu", rekao je novinarima načelnik krimpolicije Bruno Asnicar.

Po podacima policije, žena je majka sedmero ubijene djece i teta osme žrtve, četrnaestogodišnje djevojčice. Zasad nije formalno optužena a pripada domorodačkoj zajednici u Queenslandu.

Policija Queenslanda dodaje da majka surađuje u sudskoj istrazi. "Stabilno je i pod nadzorom je", dodao je Asnicar, rekavši da je "pri svijesti i da razgovara".

Trupla osmero djece pronađena su u petak, objavila je policija. Potonja navodi da su u kući pronađeni noževi a domaća glasila pišu da su žrtve izbodene nožem.

"Još nikoga drugog nismo osumnjičili", rekao je Asnicar. Policija ispituje sve osobe koje su zadnjih dana bile u kontaktu s obitelji.

Majčin partner koji nije otac djece živio je s njima, objavio je Sky News Australia.

Tri dana nakon krvave talačke krize u Sydneyju u kojoj su poginule tri osobe, među kojima dvoje talaca, premijer Tony Abbot je pozvao Australce na nacionalno jedinstvo u "ovim teškim danima".

Susjeda Tahnia Ruttensteiner kazala je kako je Warria "imala tešku noć". "Čula sam kako se s nekim svađa oko četiri sata ujutro", kazala je Ruttensteiner za news.com.au

Ruttensteiner je kazala kako je Warrira nosila stvari iz kuće i govorila da će započeti novi život.

"Zadnji put sam je vidjela oko šest ujutro, nakon toga je bio mir", objasnila je Ruttensteiner.

Warrira je iznosila namještaj i stvari ispred kuće te je nešto podijelila prijateljima i obitelji.

News.com.au navodi kako su susjedi u četvrtak navečer čuli ženu kako govori: "Ne dopustite da ih odvedu daleko od nas. Bog nas blagoslovio. Oprostite mi za ovo što ću učiniti".

Abbott: Ovo je neopisiv i stravičan zločin

"Svi koji su stupili u kontakt s obitelji u zadnja dva-tri dana bit će kontaktirani", rekao je inspektor Asnicar.

Reuters javlja kako je susjedstvo u kojemu je došlo do tragičnog incidenta većinom naseljeno starosjedilačkim Aboridžinima te kako ima zloglasno visoku stopu kriminala.

Australski premijer Tony Abbott u priopćenju je izjavio kako su "vijesti o tragediji u Cairnsu stravične", ističući kako se radi o "neopisivom zločinu", prenosi CBS News.

Pročitajte više