Oštećena ćirilična ploča na Konzulatu Srbije u Rijeci

Foto: Hina, Google Street View

NOĆAS je razbijena ploča s ćiriličnim i latiničnim pismom na pročelju Konzulata Republike Srbije u Barčićevoj ulici u Rijeci.

"Jutros, prilikom obilaska terena policijski službenici I. policijske postaje Rijeka uočili su oštećenja na ploči  s dvojezičnim natpisima i prozoru na zgradi konzulata u Ulici Erazma Barčića u Rijeci.

Na mjestu događaja policija je obavila očevid kojim su utvrđena oštećenja ploče s dvojezičnim natpisima  na pročelju te stakla na jednom od prozora na katu zgrade.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska za sada nepoznatog počinitelja.  Materijalna šteta će biti utvrđena naknadno", izvijestili su iz PU primorsko-goranske.



Prema izjavi Konzulice Mirjane Milenković za Novi list, uništeno je plastično postolje na kojem stoji dvojezični natpis, a razbijen je i prozor na prvom katu Konzulata.

Policija je obavila očevid i utvrđuje sve činjenice, a oglasio se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji najoštrije osuđuje vandalski napad na zgradu Konzulata Republike Srbije u Rijeci.

"Razbijanje natpisne ploče Konzulata ne može se opravdati, to je kukavički čin počinjen noću. Radi se o sramotnom načinu izražavanja stava i mišljenja", rekao je Obersnel i dodao kako je uvjeren da se radi o djelu pojedinaca koje nipošto ne izražava stav većeg broja Riječana.

"Nažalost, unatoč visokoj razini tolerancije ni Rijeka nije otporna na vandalizam", rekao je gradonačelnik Obersnel.

Gradonačelnik poručuje i kako očekuje da će policija pronaći počinitelje ovog vandalskog čina i da će biti primjereno kažnjeni.

Pročitajte više