Otvorene ponude za radove na pruzi Dugo Selo - Križevci

Foto: Arhiva

DANAS je u sjedištu HŽ Infrastrukture u Zagrebu, u nazočnosti investitora i ponuđača, održano javno otvaranje ponuda koje su stigle u sklopu 2. faze nadmetanja za izvođenje radova na obnovi postojećeg i izgradnji drugoga kolosijeka pruge Dugo Selo -Križevci.

Na nadmetanje za izvođenje radova stigle su 2 ponude dviju zajednica ponuditelja. Tijekom sljedećih mjeseci ponude će biti evaluirane, potom će biti odabrana ona najpovoljnija, a na kraju će biti potpisan ugovor s izvođačima radova.

"S obzirom na to da je postupak nadmetanja u tijeku, nismo u mogućnosti pružiti informacije o tome tko se sve javio na nadmetanja, nego ćemo o tome izvijestiti nakon što bude završena evaluacija svih ponuda te odabran izvođač, a to bi moglo biti krajem travnja", priopćeno je iz HŽ-a.

Nakon što bude potpisan ugovor s odabranim izvođačem, počet će i radovi na obnovi postojećega i izgradnji drugoga kolosijeka pruge od Dugog Sela do Križevaca, a što se očekuje tijekom svibnja ove godine, dodaje se u priopćenju HŽ-a.

To koliko će cijeli projekt koštati bit će poznato nakon što bude odabran izvođač radova. Za sada možemo reći to da je ukupna odobrena vrijednost projekta na obnovi postojeće i izgradnji nove pruge 198 milijuna eura, od čega će 168 milijuna eura biti financirano iz EU-ovih fondova.

Pročitajte više