Otvorenje obnovljenog Francuskog paviljona krajem rujna

Foto: Bruno Konjević/Cropix

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima obišao je Francuski paviljon koji bi vrlo brzo trebao ponovno zasjati u novom sjaju.

''Mislim da je ovo primjer kako Sveučilište, Studentski centar, Grad i resorno ministarstvo mogu napraviti posao zajedno. Bilo je određenih problema zadnje dvije godine, ali kad sve ovo vidim ja to zaboravim. Idemo dalje, uredit ćemo okoliš. SC uređuje fasade svojih objekata, mi uređujemo Francuski paviljon i kada se sve napravi ljudi će to pohoditi'', rekao je Bandić i najavio otvorenje obnovljenog Francuskog krajem rujna. Što se njegovog sadržaja tiče, o tome se tek raspravlja.

''Sadržaj ćemo definirati. Ja ću predložiti, ali u suglasju sa SC-om i Sveučilištem naći ćemo zajednički jezik. I bit će uglavnom projekt primjeren Farncuskom paviljonu, no najvažnije je da sad ovo završimo'', poručio je gradonačelnik.

Više o budućem sadržaju Francuskog paviljona rekao je sanacijski upravitelj Pejo Pavlović.

''Postoji jedna svjetska udruga okruglih paviljona pa ćemo se s njima povezati. Bit će tu izložbi kao što ih je i prije bilo. Bit će i koncerti ozbiljne glazbe, bit će tu puno toga kvalitetnog, novog i vrijednog'', rekao je Pavlović

Pročitajte više