Ovakvi se uz Markić bore "za obitelj"! Pavičićeva žena: Davio me, bacio na pod, stolac mi skoro razbio o glavu...

Foto: HRT

"STATISTIKA kaže da je svaka treća žena žrtva nasilja. Ja sam jedna od njih", kaže za Index Tatjana Pavičić, supruga Darka Pavičića, novinara i religijskog komentatora Večernjeg lista, autora redovite kolumne "Dopisništvo Kaptol".

> Darko Pavičić, pobornik ideja Željke Markić, osuđen je zbog nasilja u obitelji!

Zlostavljanje svog supruga Tatjana je trpjela dvije godine prije nego ga je napokon prijavila. Prekršajni sud u Samoboru Pavičića je zbog obiteljskog nasilja proglasio krivim u travnju ove godine. Zbog batina i prijetnji kažnjen je globom od 2400 kuna.

Dvije godine trpjela nasilje

Uskoro će protiv Pavičića na Prekršajnom sudu u Samoboru biti pokrenut i novi proces, zbog još nekoliko incidenata obiteljskog nasilja. Okosnica optužnice je događaj iz 2011. godine. To je bio prvi put da ju je suprug fizički napao, kaže nam Tatjana Pavičić.

"Došao je kući pijan, nakon što je prije toga razbio auto. Navalio je na mene, davio me, bacio me na pod, stolac mi skoro razbio o glavu... To je predmet novog suđenja, jer sam ja to naknadno prijavila", kaže Tatjana Pavičić.

Suprug ju je kasnije, kako kaže, dodatno omalovažavao e-mail porukama u kojima je tvrdio da je tu večer kada je razbio automobil bio s prostitutkom. Zbog svega ovoga Tatjana je podnijela zahtjev za razvodom braka, a napustila je i svoje radno mjesto u Styriji, gdje je također bila zaposlena. S obzirom da je Pavičić u Večernjem listu religijski komentator, Tatjana je o svemu izvijestila i Hrvatsku biskupsku konferenciju, kao i brojne svećenike. Nitko nije reagirao.


"U Večernjem listu su sve znali, ali nisu ništa napravili"

"Meni nije jasno da njega u Večernjem listu i dalje drže za religijskog komentatora, iako je uprava Styrije upozorena da se radi o obiteljskom nasilniku. Sve sam im prijavila, ali ništa mi nisu odgovorili. Srela sam nekidan i patera Ivana Tolja, svećenika i člana uprave Styrije. Pitala sam ga kako ih nije sram plaćati takvog čovjeka da nešto moralizira o obitelji. Odgovorio mi je da oni kao firma tu ništa ne mogu", priča nam Tatjana.

Dodatni razlog zbog kojeg je napustila radno mjesto u Styrijinom dnevnom listu 24 sata je i taj što je Darko Pavičić u Njuškalu, oglasniku koji je također u vlasništvu Styrije, prodavao njihovu zajedničku bračnu imovinu, kaže Tatjana Pavičić.

"Oglasio je prodaju stana u kojem trenutno živim. To je naša zajednička stečevina, ali kao vlasnik je upisan samo on. Dok sam bila na radnom mjestu u 24 sata, on bi dovodio kupce u taj stan. Molila sam Njuškalo da skinu oglas, ali nisu htjeli. Isto je bilo i s jednom drugom zajedničkom nekretninom, koja je ovih dana prodana", kaže Tatjana Pavičić.

Darko Pavičić bez komentara

Kontaktirali smo i Darka Pavičića kako bi čuli njegovu stranu priče, ali kolumnist Večernjeg lista nije bio raspoložen za razgovor. "To su moje obiteljske stvari. Nemam nikakvog komentara", bilo je sve što nam je Pavičić kazao u kratkom telefonskom razgovoru. 

Česta tema Pavičićevih kolumni zadnjih tjedana bila je upravo obitelj. Pavičić se, naime, otvoreno svrstao na stranu Željke Markić i njene inicijative "U ime obitelji". U jednoj je kolumni tako ustvrdio da bi "i papa Franjo bio za referendum", a u svojim je tekstovima kritizirao i uvođenje zdravstvenog odgoja u škole. Uoči referenduma u HRT-ovoj emisiji Fokus strastveno je branio stavove Željke Markić, tvrdeći da su težnje inicijative "U ime obitelji" - festival demokracije.

Pročitajte više