Ovo je mladić koji je sa 160 na sat ubio troje nevinih mladih ljudi

Foto: Facebook

DESPOT VRANIĆ koji je jučer u Novom Sadu usmrtio Milicu Ležimirac, Vladicu Matovića i Aleksandra Marića danas će biti saslušan u Višem javnom tužiteljstvu u Novom Sadu.

21-godišnji Vranić se u noći sa subote na nedjelju u Novom Sadu upravljajući svojim Audijem 160 km/h zabio u automobil u kojem se nalazilo troje mladih ljudi u dobi od 20 godina koji su se vraćali s proslave male mature. Od jačine udarca poginuli su na licu mjesta.

Lokalni stanovnici kažu da je Vranić poznat po tome što voli brzu vožnju. Na jednoj od fotografija koje je postavio na svom Facebook profilu vidi se brzinomjer njegovog Audija koji pokazuje da u tom trenutku vozi 290 km/h. Ispod fotografije je komentirao kako automobil ne može razviti veću brzinu od te.



Vranić je poslije toga uhićen te mu je ukazana liječnička pomoć, ali zahvaljujući zračnim jastucima zadobio je samo lakše ozljede, javlja Blic. Iako je prvotno pušten kući, tužiteljstvo se predomislilo te naredilo njegovo privođenje.

Nesavjesnom mladiću određen je pritvor do 30 dana. Nakon današnjeg saslušanja tužitelj će odlučiti hoće li biti zadržan u pritvoru ili pušten na slobodu.

Mladić je navodno od ranije poznat policiji zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Kobne noći viđen je i na Mišeličkoj petlji u Sremskoj Kamenici gdje se redovno okupljaju ljubitelji brze vožnje.

Olakotna okolnost mogla bi mu biti to što je sa svojim Audijem prošao kroz trepteće zeleno svijetlo na semaforu, a troje mladih u drugom automobilu navodno kroz crveno.

Pročitajte više