Pad malezijskog zrakoplova: 23 žrtve identificirane, stručnjaci odlaze iz Ukrajine

Foto: Hina

STRUČNJACI sudske medicine identificirali su još 21 žrtvu pada malezijskog zrakoplova na letu MH 17, što znači da su dosad ukupno identificirane 23 žrtve, priopćila je u petak nizozemska vlada dok međunarodni istražitelji zbog borba odlaze s istoka Ukrajine.

Zrakoplov na letu MH17 oboren je 17. srpnja raketom ispaljenom s područja koje drže proruski separatisti, pri čemu je poginulo 298 putnika i članova posade, među kojima 193 Nizozemca.

Više od 220 lijesova s posmrtnim ostatcima poslano je u Nizozemsku gdje se obavlja identifikacija.

Među 21 identificiranom žrtvom je 16 Nizozemaca - među njima jedan s dvostrukim, nizozemskim i britanskim, državljanstvom - dva Malezijca, Nijemac, Kanađanin i Britanac, dodalo je ministarstvo pravosuđa u priopćenju. Dosad su bila identificirana samo dva trupla.

Sve obitelji tih žrtava su obaviještene.

Premijer Mark Rutte rekao je u četvrtak da se potraga za truplima na mjestu nesreće, na istoku Ukrajine, obustavlja zbog nesigurnosti povezane s borbama između ukrajinskih snaga i proruskih separatista.

Nakon te odluke, 142 policijska stručnjaka iz Nizozemske, Australije i Malezije vratila su se u Nizozemsku dvama vojnim transportnim zrakoplovima - nizozemskim i australskim. Dvije letjelice su tijekom poslijepodneva sletjele u Eindhovenu, javila je nizozemska agencija ANP.

Pročitajte više