Pahor o ratifikaciji: Probleme je puno lakše rješavati u pozitivnom ozračju!

Screenshot: HTV

"PROBLEME je puno lakše rješavati u pozitivnom ozračju", rekao je danas predsjednik Slovenije Borut Pahor u razgovoru za emisiju HTV-a "Tema Dana", dodajući kako je danas "jako dobar dan". 
 
Naime, Pahor je komentirao ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora naglasivši kako su zaslužni svi koji smo vjerovali "da se problemi mogu riješiti u dobrom ozračju". 
 
"Vrijedi pravilo, ne samo u hrvatsko-slovenskim odnosima, nego i općenito, da je probleme mnogo lakše rješavati u pozitivnoj atmosferi. Njegujmo dobre odnose, tako možemo doći do novih pothvata", naglasio je Pahor u Temi dana dodajući kako sada Hrvatska a i Slovenija mogu usmjeriti svu svoju pažnju na rješavanja socijalnih i ekonomskih problema. 
 
Pahor je najavio i susret s Josipovićem u svibnju ove godine, a na sastanku će biti riječi o jačanju gospodarske suradnje Zagreba i Ljubljane.
 
Podsjetimo, slovenski parlament danas je jednoglasno, sa 82 glasa za, napokon ratificirao hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom. Cilj koji je prije samo mjesec dana, izgledao tako daleko, sada je tu, a prethodilo mu je dugotrajno i mukotrpno traženje rješenja za Ljubljansku banku.

Pročitajte više