Papa Franjo se našalio s kardinalima: Prilikom zdravice im je rekao - "Neka vam Bog oprosti"

Foto: BBC

NJUJORŠKI nadbiskup, kardinal Timothy Dolan, koji je bio jedan od favorita za papu, otkrio je medijima kako novi papa ima i smisao za humor. Dodao je i da je novi papa odmah osvojio srca kardinala. Naime, nakon što su kardinali autobusima krenuli u vatikansku rezidenciju na večeru, papa Franjo trebao im se također pridružiti, ali on je trebao do tamo doći papinskom limuzinom.

"Međutim, kada je kretao zadnji autobus, znate li tko se pojavio? Papa Franjo! Mislim da je rekao: u redu je, idem i ja s dečkima", kazao je Dolan novinarima u Rimu. Na večeri je pak Franjo nekoliko puta nasmijao kardinale, kaže Dolan.

"Nakon što smo međusobno nazdravili, pogledao nas je i rekao 'Neka vam Bog oprosti'. Drugim riječima, mislio je ˙Nadam se da nećete ovo požaliti`", rekao je Dolan dodajući da su svi na to prasnuli u smijeh, prenosi NY Times.

Također, našalio se još nekoliko puta, prvo kad je rekao "Dobro ću spavati večeras, a nešto mi govori da ćete i vi isto", misleći na posljednjih nekoliko dana kada su imali puno posla.... A kada je govorio da namjerava posjetiti i Benedikta  XVI rekao je: "U povratku ću morati stati kako bih pokupio svoju prtljagu i platio račun".

Dolan je kazao kako je očito da Papa Franjo ozbiljno prihvatio svoju novu dužnost te da su svi bili dirnuti kada je pitao je li u redu da se misa u Sikstinskoj kapeli održi u četvrtak popodne kako bi ujutro posjetio bivšeg papu a zatim se pomolio u jednoj od najstarijih rimskih crkava.

Pročitajte više