Papino prvo pojavljivanje u javnosti otkad je objavio da odlazi: Posebno je pozdravio hrvatske hodočasnike i to na hrvatskom jeziku!

Foto: AFP

PRVI put nakon što je šokirao vjernike podnijevši ostavku Papa se pojavio pred ljudima na redovnoj tjednoj audijenciji. Dočekalo ga je tisuće ljudi, javljaju strani mediji. Papa je zahvalio svima za njihovu ljubav i molitve. Kazao je i kako odlazi jer je svjestan svoje preslabe duhovne i fizičke snage.

Po ulasku u dvoranu, Papa je dobio veliki pljesak vjernika.

"Hvala vam na takvim simpatijama", poručio je Papa Benedikt XVI. na početku govora. Svima je zahvalio za iskazanu ljubav i molitve, a potom vjernicima poručio da mole za cijelu Crkvu, njega i novog Papu.


Komentirajući svoj odlazak rekao je kako je svjestan težine odluke, ali još jednom ponovio ono što je rekao kardinalima u ponedjeljak, da više jednostavno nema snage te da je uvjeren da će ga vjernici podržati molitvom.

"Pozdravljam hrvatske hodočasnike!"

"Učinio sam to za dobrobit Crkve, potpuno slobodno", rekao je Papa, koji je na audijenciji pozdravio i hrvatske vjernike.

"Pozdravljam od srca hrvatske hodočasnike. Dragi prijatelji, neka vam ova Korizma bude milosrdno vrijeme jačanja vjere i nade u uskrsnuće. Hvaljen Isus i Marija!", poručio je Papa.

Kasnije će održati i vjerojatno svoju posljednju misu prije odlaska. Kako piše BBC, očekuje se da će misa koju će održati povodom Pepelnice u 17 sati u Bazilici Sv. Petra biti  njegova posljednja javna misa. Mjesto održavanja mise u posljednji je tren promijenjeno jer se očekuje veliki broj vjernika zbog Papinog odlaska.

Pročitajte više