Pedesetak Hrvata pred Haškim tribunalom u čast generalima zapjevalo "Lijepu našu"

PEDESETAK Hrvata iz Nizozemske i okolnih zemalja okupilo se ispred Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije, prije sutrašnjeg izricanja presude Žalbenog vijeća suda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u slučaju "Operacija oluja". Osim sto su izmolili par molitava, otpjevali hrvatsku himnu, zapalili su i svijeće na travnjaku.



Točno u 18.11 sati Hrvati iz Amsterdama, Roterdama, Haaga te nekolicina pristigla iz Hrvatske pjevanjem "Lijepe naše" ispred Haškog tribunala pružili su potporu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču pred sutrašnju presudu.

"Danas je diljem svijeta, od Australije preko Europe sve do Amerike, u 18 sati i 11 minuta zapjevana 'Lijepa naša' u sjećanje na žrtve Vukovara, na žrtve Škabrnje, da se prisjetimo naših branitelja obrambenog Domovinskog rata i naših haških uznika; da pokažemo Haškom sudu da Hrvatska, hrvatska dijaspora i svi Hrvati stoje iza naših generala ma kakva god presuda bila", rekao je u ime Kongresa Danijel Lučić.

Lučić naglašava da je vojno redarstvena akcija Oluja bila legitimna vojna akcija kojom je oslobođen veliki dio hrvatskog teritorija. Svaki zločin treba osuditi ali nazivanje Oluje udruženim zločinačkim poduhvatom i osuđivanje hrvatskih generala na toj osnovi baca negativno svjetlo i na sve ostale hrvatske branitelje, stoji u stavu Kongresa.

Pročitajte više