Peticija studenata Pravnog fakulteta u Splitu: Udvostručili im školarinu nekoliko dana prije upisa

ISPRED splitskog Pravnog fakulteta studenti su danas potpisivali peticiju za promjenu odluke Senata Sveučilišta koja se tiče plaćanja školarine. Radi se o tome da redovni studenti ponavljači kao i izvanredni studenti koji ponavljaju godinu trebaju platiti sedam tisuća kuna školarine, umjesto dosadašnjih 3.500 kuna.
 
"Praktički pred same upise i završetak rokova studenti su saznali za odluku koja njima udvostručava novac koji je potreban za školarinu. To je nepravedno prema njima jer se ne provode pravila prema kojima su oni upisani", kazao je Marin Keršić, predsjednik Zbora studenata Pravnog fakulteta. Keršić dodaje kako će preko 600 studenata na koje se ova odluka odnosi teško uspjeti nabaviti sredstva.

"Njima je ostalo nekoliko dana da nabave taj iznos. Neki razmišljaju i o odustajanju jer nije lako pribaviti 3.500 kuna u par dana", izjavio je Keršić. Studenti podržavaju odluku Senata, ali zahtijevaju da se ona počinje primjenjivati od sljedeće akademske godine.

Predstavnici studenata upravo su na sastanku s rektorom Ivanom Pavićem kojem će predati svoje zahtjeve, a odluka rektora očekuje se već danas.

"Da se provode pod uvjetima koje su imali, da plate 3.500 umjesto 7.000, a za sljedeću godinu neka se provede. Mi smatramo da je odluka dobra osim u ovoj točki", rekao je Keršić.

Pročitajte više