Petir želi u Europski parlament: Branit ću vrijednosti hrvatskog društva

 Foto: RTL 

POTPREDSJEDNICA Hrvatske seljačke stranke (HSS) Marijana Petir bit će HSS-ova kandidatkinja na zajedničkoj listi HSS-a i HDZ-a za izbore za Europski parlament koji će se održati u svibnju ove godine, izjavio je večeras za Hinu predsjednik HSS-a Branko Hrg nakon sjednice Glavnog odbora stranke.
 
„Prošireno predsjedništvo i Glavni odbor HSS-a danas su jednoglasno odlučili da Marijana Petir bude HSS-ova kandidatkinja za zastupnicu u Europskom parlamentu“, istaknuo je Hrg u Središnjici HSS-a u Zagrebu.
 
HDZ i HSS zajedno na izbore
 
Izrazio je uvjerenje da će HSS nakon izbora za Europski parlament biti EU parlamentarna stranka. „Ne samo da je današnja odluka stranačkih tijela bila jednoglasna, nego su čelnici lokalnih organizacija najavili da će u kampanji uložiti maksimalne napore da se postigne što bolji rezultat“, rekao je Hrg.
 
Podsjetio je da će HSS i HDZ, u skladu sa strateškim sporazumom o suradnji potpisanim u srpnju 2013., izaći zajedno na izbore za Europski parlament, te na predsjedničke i parlamentarne izbore.
 
Petir: Zalagat ću se za vrijednosti hrvatskog društva
 
Potpredsjednica HSS-a Marijana Petir izjavila je za Hinu da će se i nadalje kroz svoj politički angažman zalagati za one vrijednosti koje žive članovi HSS-a, a na kojima je, istaknula je, sagrađeno cijelo hrvatsko društvo. Te vrijednosti su, među ostalim, kazala je Petir, zaštita ljudskog dostojanstva, zaštita obitelji, unaprjeđenje života na hrvatskom selu te potpora proizvodnji hrane.
 
Također, Petir je naglasila da će se zalagati i za očuvanje prirodnih resursa, stvaranje energetske neovisnosti snažnijim potporama obnovljivim izvorima energije te da se razvoj temelji na onim gospodarskim aktivnostima koje otvaraju nova radna mjesta, štite socijalnu sigurnost zaposlenih i čuvaju okoliš.
 
U koaliciji i Hrast
 
Prošireno Predsjedništvo i Glavni odbor HSS-a danas su raspravljali o izborima za Europski parlament te su predstavljene glavne odrednice Akcijskog programa Europske pučke stranke, političke grupe čije je HSS punopravan član.
 
Članovi Glavnog odbora i proširenog Predsjedništva stranke na sjednicama su izviješteni o tijeku pregovora HSS-a s Hrastom i Strankom umirovljenika (SU) s kojima HSS planira nastupiti na predstojećim izborima.
 
Raspravljali su i o programskim dokumentima za glavnu skupštinu HSS-a koja će se održati 1. veljače u Zagrebu.

Pročitajte više