Petrokemija prijeti obustavom mineralnih gnojiva kupcima jer im je HPB blokirao račun

Foto: Petrokemija.hr

HRVATSKA poštanska banka blokirala je danas račune kutinske Petrokemije, priopćeno je iz Stožera za obranu Petrokemije.

U priopćenju koje potpisuje sindikalac Željko Klaus, Stožer za obranu Petrokemije poručuje da će, ukoliko račun ne bude odblokiran, prekinuti isporuku mineralnih gnojiva svih kupcima unutar tržišta Hrvatske.

"Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije d.d. Kutina već mjesecima ne uspijeva uspostaviti bilo kakav suvisao dijalog s predsjednikom Uprave HPB-a koji odbija svaki razgovor o mirnom i normalnom rješavanju duga, kojega ni na koji način ne sporimo, i za rješavanje kojega su bila nuđena različita rješenja. Svi prijedlozi su odbijeni od strane HPB-a", tvrdi Klaus.

Zbog toga je Stožer za obranu Petrokemije na današnjem sastanku odlučio da će o blokadi izvijestiti sve relevantne institucije u RH. Traže da im se već u ponedjeljak odblokira račun, inače će spriječiti isporuku mineralnih gnojiva kupcima.

"Ukoliko budemo prisiljeni prekinuti isporuku gnojiva hrvatskoj poljoprivredi unaprijed se i najiskrenije ispričavamo svima onima kojima ćemo tim potezom stvoriti određene probleme, ali ih isto tako molimo da nas razumiju. Ponašanje HPB-a prema industriji u Hrvatskoj od dolaska g. Tomislava Vuića na čelo Uprave banke je sramotno", poručuju iz Stožera.

Pročitajte više