Pijan se zabio u susjedov auto i usmrtio 9-mjesečnu bebu, mora četiri godine u zatvor!

Foto: Arhiva

MLADEN SARATLIJA, 43-godišnji umirovljeni skretničar, osuđen je nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu na četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 8. srpnja 2007. godine u Labinu kod Trogira poginula 9-mjesečna Ana Španjić. 

Vraćajući se s proslave u Kaštelima, Saratlija pijan nije uspio savladati zavoj te se Škodom Fabiom zabio u Golf obitelji Španjić. Bila je nedjelja popodne, supružnici Igor i Mirela poveli su svoje blizanke Josipu i Anu kod bake u Trogir. Ana, nažalost, nije preživjela nesreću, ozljede su bile preteške te je smrt konstatirana u splitskoj bolnici nepunih sat vremena nakon sudara. I Josipa je zadobila teške i po život opasne ozljede glave, dok su Igor i Mirela zadobili niz prijeloma.

Izjeden krivnjom obolio od PTSP-a zbog nesreće i otišao u mirovinu

Tragedija je bila neopisiva jer Saratlija je naletio na svoje susjede iz Primorskog Doca. Navodno je poslije nesreće u bolnici ponavljao liječnicima da bi radije da je on poginuo. Nesreću je vrlo teško primio. Obolio je od PTSP-a te otišao u mirovinu. Teško psihičko stanje cijenio je i sud kod odmjeravanja sankcije. Saratlija je dosad neosuđivan, a sud je pod olakotne okolnosti cijenio i značajan protok vremena od nesreće.

Ispod četiri godine zatvora ipak nije moglo, jer je Saratlija svjesno sjeo za upravljač pijan sa 1,4 promila alkohola te je neposredno prije nesreće vozio čak 90 kilometara na sat, dvostruko više od ograničenja od 40 kilometara na sat. 

Pročitajte više