Pijani karlovački policajac izazvao sudar i ozlijedio dvije žene; Pokušali zataškati nesreću?

Foto: Index

KARLOVAČKI policajac (50) vozio je s 1,88 promila alkohola u krvi i zabio se u drugi automobil u utorak popodne. Pritom su ozlijeđene 55-godišnja vozačica i njena 80-godišnja putnica.

Zanimljivo je da nesreću u PU karlovačkoj nisu iznijeli u svojem redovitom priopćenju, ali su Indexu potvrdili da se desio. Objasnili su da policajac tada nije bio u službi, te da je izgubio nadzor nad vozilom jer je vozio prebrzo, prešao je na suprotnu prometnu traku i udario u osobni automobil zagrebačke registracije.

U uredu glasnogovornika PU Karlovačke tvrde da nisu naveli događaj u izvješću jer ne opisuju lake nesreće. Očito je to stvar njihove procjene jer ima primjera kad su javljali za nesreće čak i bez ozlijeđenih.

Teža povreda dužnosti

Protiv policijskog službenika bit će pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, doznaje Index.

"Policijski službenici kao i svi ostali građani dužni su poštovani zakonske odredbe, a uz to još i pridržavati se odredbi Zakona o policiji i Etičkog kodeksa policijskih službenika, te slijedom toga uz prekršajnu ili kaznenu odgovornost snose i disciplinsku odgovornost", kažu iz PU karlovačke.

Protiv policajca Policijska uprava će Državnom odvjetništvu proslijediti optužni prijedlog.

Pročitajte više