Piplica predsjednik austrijskog HDZ-a, Brkić poslao poruku Milanoviću "koji je u vrijeme srpske agresije igrao monopoly u skloništu"

Foto: hdz.hr

NA IZBORNOJ skupštini u Beču (Posavski dom, Schwendergasse 16) za novog predsjednika Koordinacije HDZ-a Austrije, krovne organizacije svih pokrajinskih (zemaljskih) i gradskih ogranaka HDZ-a u toj državi jednoglasno je izabran Miroslav Piplica iz Zmijavaca kod Imotskog, inače višestruki svjetski prvak u kick-boxingu. Za njega je glasovalo svih 82 izaslanika.

"Od smrti dr. Tuđmana hrvatska je politika jednostavno zaboravila na iseljenike. Gledala je na nas kao na Hrvate drugog reda. Ili, još gore, kao na remetilački faktor, da ne kažem 'neprijateljsku emigraciju'. No dolaskom novoga stranačkog vodstva HDZ-a ti su gorki dani, Bogu hvala, iza nas. Taj novi zanos, ta nova energija, vatra - rasplamsana povratkom izvorišnim načelima dr. Tuđmana - iz Domovine se proširila i na Austriju: samo u zadnja tri mjeseca dobili smo 150 novih članova HDZ-a", otkrio je Piplica u svom prvom predsjedničkom govoru.

Piplica je višegodišnji predsjednik Hrvatsko-austrijske zajednice za kulturu i šport - zajednice koja okuplja sportske klubove (od čega čak osam nogometnih), folklorna društva, studentske udruge i poduzetničke asocijacije.

Uime predsjednika Tomislava Karamarka okupljene je austrijske Hrvate pozdravio glavni tajnik Milijan Brkić koji se također pohvalio brojkama. HDZ na svojoj mrežnoj stranici ističe da je stranka u zadnjih godinu dobila gotovo deset tisuća novih članova, uglavnom mladih, "a i pobijedila je na izborima za EP i onima lokalnima".

"Milanovićev prezir prema iseljeništvu"


"Milanovićeva Vlada postala je najveći teret za državu i narod. Urušila je Hrvatsku gospodarski, ideološki i moralno. Dosta je bilo - pa i na sramotu nekih bivših iz HDZ-a! - da se prema vama iseljenicima odnosimo kao prema strancima. Nitko se nema pravo ponašati kao Milanović koji trabunja da oni koji su rođeni ili dugo žive izvan domovine Hrvatsku ne mogu niti razumjeti ni voljeti. Upitao bih 'gospona' premijera - koji je, kao mladić u naponu snaga za vrijeme srpske agresije igrao monopoly u skloništu - zna li koliko je Hrvata iz dijaspore poginulo na bojišnicama?! Naravno da ne zna. Jer ga to uopće ne zanima", istaknuo je Brkić.
 

Pročitajte više