Počelo je: SDP i don Ivan Grubišić imaju istog kandidata za Sinj, koalicija i u ostatku splitske županije?

Foto: SDP

ZANIMLJIVO društvo okupilo se danas u Sinju. Za istim stolom i SDP i don Ivan Grubišić odlučili su podržati nezavisnog kandidata Jakova Željka Prelasa za gradonačelnika Sinja. Uz SDP-ovce i don Ivana uz kandidata Prelasa našli su se i HNS te HSU. Je li to konačno posrijedi realizacija velike koalicije don Ivanovog Saveza za građansku i etičku Hrvatsku sa SDP-om i njegovim satelitima, što u Milanovićevoj stranci snivaju već neko vrijeme? 

"Ni slučajno. U Sinju smo podržali nezavisnog kandidata, jer mislimo da se radi o poštenom i vrijednom kandidatu koji redovno dijeli plaće i hrani 30 obitelji. Savez nikada neće podržati nijednog stranačkog kandidata", kazao nam je Grubišić.

SDP-ovci ponudili don Ivanu kombinaciju s greškom

U SDP-u također tvrde da današnje predstavljanje kandidata u Sinju i podrška don Ivana ne znače koaliciju. A nije tajna da su u SDP-u bili vrlo zagrijani za tu kombinaciju, koja je, međutim, imala jedan, ali veliki nedostatak. SDP je, naime, don Ivanu nudio poziciju župana, ako Savez podrži Ivu Baldasara, njihovog kandidata za splitskog gradonačelnika. Kako su u SDP-u zamislili da don Ivan postane župan i automatizmom napusti saborsku klupu, nije najjasnije, kada mu gradonačelnička stolica u Splitu pruža puno komforniju situaciju i mogućnost da i dalje ostane narodni zastupnik.

Slika govori više od tisuću riječi

Grubišić i dalje skriva adute i ne otkriva s kim će na izbore, premda ne kažu zaludu da slika, u ovoj prigodi fotografija sa SDP-om govori više od tisuću riječi.

Zasad don Ivan i dalje tvrdi da će Savez sam, bez pomoći drugih. U Splitu mu daju najveće šanse za gradonačelničko mjesto, nijedan protukandidat nije ni blizu. 

Djeluje kao da će se Grubišić jednostavno prošetati kroz izbore, premda tvrdi da još nije odlučio hoće li se kandidirati. Vjerojatno hoće, jer je rekao da će se odazvati pozivu naroda... Sva je, dakle, prilika da će Split na svom čelu nakon poduzetnika imati - svećenika. Poduzetnik je baš u svom mandatu potpuno propao, srećom pa se don Ivan ne bavi biznisom da Splićani strepe od još jedne katastrofe. 

Tko će se još od kandidata moći pohvaliti da je molio s Obamom?

Kako smo već pisali, nedavno je stiglo i vrijedno inozemno priznanje. Don Ivan početkom veljače po prvi put leti preko bare na molitveni doručak s američkim predsjednikom Barackom Obamom. Teško da će se takvim referencama moći pohvaliti ijedan od protukandidata.

Pročitajte više