Početkom veljače ponovno će pokušati prodati zgradu Kamenskog

Foto: GoogleMaps

ROČIŠTE za prodaju atraktivne zgrade bivše tvornice Kamensko zakazano je za 2. veljače ove godine, a početna cijena ista je kao i u prvom ročištu, a to je 73,4 milijuna kuna. Ročište će se održati pred stečajnom sutkinjom Nadom Kraljić u prostorijama Trgovačkog suda u Zagrebu. Riječ je o dvije atraktivne nekretnine u centru Zagreba od čega prva ima kvadraturu od 5968 metara kvadratnih na adresi Reljkovićeva 8 kvadratnih te druga na adresi Reljkovićeva 10 zajedno s dvorištem. Prema poslovno planskoj dokumentaciji ondje bi trebala biti zgrada poslovno-stambene namjene.

Prvo ročište za prodaju održano je 11. prosinca a također je bila licitirana ista cijena a to je 73,4 milijuna kuna, no nitko se nije pojavio. Naime, tek kada je 8. prosinca prošle godine Index objavio članak o prodaj zgrade Kamenskog šira javnost saznala je kako postoji poziv za investitore.  Ni mnogi glavni akteri, ni bivše radnice Kamenskog nisu do tada znali za prodaju.

Za Ostojića gotovo, za Cvitana nije

Podsjetimo kako je riječ o epicentru jedne od najvećih afera poslijeratne Hrvatske kao i  neriješena enigma za Državno odvjetništvo koje još od 2011. godine nije u stanju završiti istragu i odgovoriti na pitanje: Tko je uništio tvornicu Kamensko?


Bivši zaposlenik medijskog carstva Ninoslava Pavića koji živio u stanu tvrtke "Com.Com d.o.o.", a današnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sugerirao je u svojim medijskim nastupima kako u slučaju Kamenskog "nije bilo kriminala" kao i da je istraga okončana.

Opovrgnuo ga je Dorh koji nam je potvrdio da se i dalje skupljaju ključni podaci o propasti tvornice Kamensko. Isto tako u Dorhu su nam rekli da policijska prijava za kriminal u Kamenskom iz 2011. godine nije odbačena.

Josipović nije htio odgovarati na Grbićeve optužbe

Nedavno  je bivši ravnatelj policije Oliver Grbić prozvao glavnog bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića i sada već bivšeg predsjednika Ivu Josipovića zbog zaustavljanja istrage u Aferi Kamensko. 

Josipović nije htio odgovarati na Grbićeve optužbe, štoviše počeo je svoju kampanja u prvom krugu upravo od tvornice Kamensko.

Pročitajte više