Podignuta optužnica protiv zlostavljača Bettine Siegner: Djevojku 8 godina izgladnjivali i zlostavljali

TUŽITELJSTVO Tuzlanskog kantona podiglo je optužnicu protiv bračnog para Milenka i Slavojke Marinković iz mjesta Karavlasi kod Kalesije, a tereti ih se da su protupravno i na vrlo okrutan način lišili slobode 19-godišnju Njemicu Bettinu Siegner. Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu na potvrđivanje te je zatraženo produženje pritvora Marinkovićima za još dva mjeseca, javljaju bosanski mediji.

Podsjetimo, Marinkovići se terete da su u posljednjih osam godina i Karavlasima u ropstvu držali sada 19-godišnju njemačku državljanku Bettinu Siegner. Nisu joj dopuštali kontakte s ostalim ljudima niti pohađanje škole, a prema njoj su se ponašali krajnje nehumano - izgladnjivali su je, fizički zlostavljali i tjerali da radi najteže fizičke poslove. Spavala je u štali, a horor je završen 17. svibnja kada su Marinkovićevi uhićeni, a Bettina smještena u sigurnu kuću.

Slučaj je otkriven nakon što ga je prijavio jedan od Marinkovićevih susjeda, Sead Makalić, koji je policiji pokazao i fotografiju zlostavljane djevojke, nakon čega je uslijedilo ispitivanje nekoliko svjedoka, a na kraju i uhićenje Milenka i Slavojke Marinković.

Pročitajte više