Podignuta optužnica za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša u Kaštelima

Foto: Google Street View

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Joze Čabraje, 23-godišnjeg Kaštelanina, kojeg terete za ubojstvo 20-godišnjeg sugrađanina Marina Matijaša. 

Prema optužnici, Čabraja je 29. lipnja oko 1 sat u Kaštel Novom, u Ulici Polinovac kod kućnog broja 5, iz pištolja Makarov kalibra 9 milimetara, ispalio jedan hitac s ciljem da usmrti Matijaša. To se i dogodilo jer ga je metak pogodio u glavu.

Matijaša su odmah prebacili u splitsku bolnicu i operirala, no nije mu bilo spasa. Moždana smrt konstatirana je idući dan. U optužnici se navodi da je preminuo 30. lipnja oko 9.45 sati. Obitelj je odlučila donirati organe.

Nema elemenata za teško ubojstvo?!

Čabraja je inače tražio Matijaša s namjerom da se s njim obračuna radi nekakvih neraščišćenih računa od ranije. Državno odvjetništvo smatralo je, međutim, da nema elemenata da ga inkriminira za teško ubojstvo, već samo "obično". Razlika je u otprilike 20 godina zatvora.

Čabraja je Matijaša ustrijelio iz automobila u prolazu. Nagnuo se preko vrata i zapucao. Na ispitivanju pred sucem kazao je da je pucao iz straha te da nije imao namjeru nikome nauditi.

 

Pročitajte više