Poginuo pred kamerama i publikom: Mladići krenuli niz nabujalu Miljacku u sportskom čamcu



"JEDAN od najbržih sportskih penjača u regiji Adnan Ćatić, zajedno s prijateljem, trebao se danas spustiti čamcem niz Miljacku, ali je došlo do nesreće i čamac se prevrnuo. Nažalost, Ćatić nije preživio, dok je njegov kolega Emir Murga prebačen na KCUS, gdje se oporavlja", javlja portal klix.ba.

Službeni kamerman portala klix.ba koji je trebao snimati spust niz Miljacku snimio je nažalost tragediju.

Nesretnim mladićima nije mogla pomoći ni hitna intervencija pripadnika Vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo, Hitna pomoć i policija. U bolnici se ukazuje i pomoć dvojici policajca koji su ozlijeđeni u spašavanju. 

Svjedoci pričaju kako su mladići krenuli niz Miljacku u sportskom gumenom čamcu s veslima. No vrlo blizu sarajevskog Šeherćehajinog mosta, bujica je prevrnula čamac.

"Mladići su upali u virove odmah nakon što je čamac prošao ispod mosta", pričaju svjedoci. Jedan od pripadnika sigurnosne službe skočio je u rijeku da im pomogne, ali nije uspio.

Preminuli, Ćatič bio je zaljubljenik u sportsko penjanje te je bio prvi državljanin BiH koji je ikada sudjelovao na svjetskom prvenstvu u penjanju. Od 460 sudionika osvojio je 29 mjesto.

Pročitajte više