Pogledajte "čestitku": Oko 700 zdravstvenih novaka nema posla zbog nesposobnog ministra zdravlja

Screenshot: Youtube

"TRI PUTA smo prosvjedovali. Ministar je poručio: Neka prosvjeduju! Zvao nas je na sastanke da bi od nas tražio da prikupljamo podatke o tome koliko nas ima i istražujemo po bolnicama koliko nas nedostaje. I to smo napravili iako to nije naš posao. Nije pomoglo", stoji u video čestitki-prosvjedu koji je upućen ministru zdravlja Rajku Ostojiću od svih onih koji i dalje čekaju pripravnički staž.

Naime, više od 700 zdravstvenih pripravnika sa diplomama zdravstvenih studija zbog neobjavljivanja natječaja pripravničkog staža tokom cijele godine  onemogućeni su u stjecanju licence za samostalan rad.

Nesretni Božić zbog ministra Ostojića

"Akademski građani mogu samo sjediti kod kuće na Božić, pokriti lice rukama i ne tražiti i ne govoriti ništa, jer su i dalje na ''grbači'' roditelja u godinama kad su najspremniji za rad. Bolnice traže stažiste, pacijenti se gomilaju, liste čekanja su sve duže, nezadovoljstvo sve veće, a mladi... mladi, obrazovani ljudi, ne mogu dobiti licencu za rad... Nesretni Božić ste im poželili ministre Ostojiću!", stoji u poruci ministru zdravlja.

Na situaciju s pripravnicima ministar Ostojić do sada nije imao nikakvo rješenje, a gotovo svaki puta ponavljalo se isto priopćenje kako je riječ o "starom problemu".

Ponavljaju uvijek isto priopćenje

"Pitanje pripravničkog staža kompleksan je problem, problem koji traje godinama, oko kojega je puno zainteresiranih strana i nije ga moguće riješiti u jednom danu jer je puno zainteresiranih strana", govorio je ministar zdravlja Rajko Ostojić više puta no na tome je i stao. Do danas nije nađeno nikakvo rješenje.

"Logično pitanje glasi: Zašto je uopće potreban pripravnički staž, kad bi obrazovni sustav, putem prakse tijekom školovanja, trebao osposobiti zdravstvene radnike - prvostupnike za samostalan rad? U suprotnom vrijedi pravilo - ako je država postavila uvjet pripravničkog staža, red je da ga i omogući bez odlaganja", bio je stav Saveza samostalnih sindikata Hrvatske no bez ikakvog odjeka.

 

 

 

Pročitajte više