Pogledajte rutu kojom će se kretati povorka! Donosimo i sigurnosne upute za sudjelovanje na Prideu

NA FACEBOOK stranici Split Pridea jučer su objavljene sigurnosne upute za sudjelovanje na današnjoj paradi koje prenosimo i danas, pogledajte i rutu kojom će se kretati povorka.

1. Okupljanje za povorku počinje u Đardinu, u 14 sati. Prilikom dolaska na Pride preporučujemo da ne nosite vidljiva obilježja Pridea. U Đardinu možete preuzeti transparente, majice, zviždaljke te se presvući.

2. Povorka kreće u 15 sati.

3. Na svakom od ulaza u Đardin nalazit će se unajmljeni zaštitari/-ke, koji će sudionicima/-cama pregledavati torbe u svrhu veće sigurnosti svih nas. Uz svakog zaštitara/-ku, nalazit će se i naši/-e redari/-ke koji će nadzirati njihov rad i osigurati da pregled prođe bez problema.

4. Na povorku nećete moći unijeti predmete koji mogu biti upotrijebljeni kao oružje, kao ni plastične ili bilo kakve druge boce. Fotoaparati su dozvoljeni.

5. Voda će biti dostupna u Đardinu, kao i kasnije na Rivi.

6. Vlastite pištaljke, zvečke, bubnjevi, zastave i transparenti su dobrodošli.

7. Osobe s transparentima i natpisima uvredljivog ili nasilnog sadržaja bit će zamoljene da ih uklone.

8. Ukoliko tijekom povorke dođe do verbalnih ili drugih provokacija, dobacivanja i sl., ne dajte se isprovocirati i ne odgovarajte na njih, nego ih ignorirajte ili odgovarajte isključivo pozitivnim porukama (sloganima Pridea, zviždanjem, isticanjem transparenata...). Pride je miran i nenasilan prosvjed. Osim toga, u slučaju nasilnog odgovaranja na provokacije policija može protiv vas pokrenuti prekršajni postupak te vas legitimirati. Sve napade, prijetnje ili uvrede jednostavno prijavite policiji ili našim redarima/-kama.

9. Naši redari i redarke obučeni/-e su u bijele majice s logom Split Pride-a, s naljepnicom "Redar/-ka" na rukavu, te će vam stajati na raspolaganju ukoliko budete imali bilo kakvih pitanja ili primijetite bilo što o čemu bi ih trebalo obavijestiti (uključujući i neprofesionalno ponašanje policije, te osobe koje vam djeluju sumnjivo).

10. Po završetku povorke, s Rive će biti organiziran policijski prijevoz do lokacija na kojima ste smješteni. S obzirom na velik broj sudionika/-ca, molimo vas za strpljenje u slučaju dužeg čekanja na prijevoz.

11. Također preporučujemo, radi vaše vlastite sigurnosti, da pri povratku kućama uklonite Pride obilježja.

Pročitajte više