Pogledajte snimku uhićenja zagrebačkih prosvjednica: "Gledajte što joj rade kriminalci"!

Screenshot:Youtube

NA YOUTUBEU je osvanula snimka sinoćnjeg uhićenja jedne djevojke i žene koje su, zajedno s još 400 građana, prisustvovale prosvjedu u Zagrebu pod nazivom "Skup podrške radničkim prosvjedima u BiH".

Iz PU zagrebačke tvrde da su privedene zbog vrijeđanja policajaca, te su sinoć nakon što je policija s njima obavila razgovor trebale biti puštene kući, a protiv njih će biti podnesene prekršajne prijave za narušavanja javnog reda i mira.

U opisu videa stoji da prikazuje policijsku represiju prema sudionicima prosvjeda. Na snimci se u početku vidi mlada studentica koju policija pretražuje, a zatim i privodi. Za to vrijeme okupljeni građani viču "gledajte što joj rade".



Nakon privođenja studentice policajac govori "koga ćemo još", "idemo još jednog", "evo onu gospođu tamo" nakon čega su i nju priveli.

Autor snimke ističe da se policija poslije toga okupila te međusobno raspravljala da li je netko od njih rekao razloge ili možda snimio uhićenje.

Podsjećamo, prosvjed je organiziran putem Facebooka a njegov cilj je, kako su istaknuli organizatori, "podržati radno stanovništvo BiH ali i ukazati da i u Hrvatskoj takav temeljno nedemokratski sustav guši radnu većinu i sprječava razvoj alternativa koje bi radile u korist većine stanovništva".

Prosvjednici su se okupili u 18 sati na Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu), odakle su krenuli u prosvjednu šetnju središtem grada. Pred zgradom USKOKA i Državnog odvjetništva te Ministarstva financija organizatori su govorili "o korupciji kao proizvodu sistema, utkanoj u postojeći financijski i politički sustav", istaknuvši da stoga "ne ovisi o tome koja je stranka trenutačno na vlasti".

Pročitajte više