"Pogurao" ga ministar Ostojić: Vlado Dominić je novi ravnatelj policije

VLADO DOMINIĆ na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade imenovan je glavnim ravnateljem policije na vrijeme od pet godina. Riječ je o dosadašnjem tajniku kabineta ministra Ostojića. Podsjetimo, glavnog ravnatelja policije u Ministarstvu unutarnjih poslova biralo se javnim natječajem na kojeg se prijavilo 14 kandidata.

Kadrovska križaljka te u MUP-u trebala bi biti gotova u srpnju. Vlado Dominić nova je ključna i najvažnija osoba u policijskom sustavu, a da će upravo on biti glavni ravnatelj šapuće se u policijskim krugovima već duže vrijeme.

Ostojić ga promaknuo u glavnog policijskog savjetnika i otvorio mu put za novu funkciju

Dominić je inače, u vrijeme dok je Ranko Ostojić bio ministar policije, bio jedan od njegovih najbližih suradnika. Upravo je sam ministar danas potvrdio da ga je temeljem Zakona i sam promaknuo u glavnog policijskog savjetnika, čime je Dominić stekao zvanje kojim može konkurirati za mjesto glavnog ravnatelja.

"Sukladno zakonu, glavni policijski savjetnik je postao time što je ministar to dodijelio, upravo u ovom trenutku, znači ove godine", istaknuo je Ostojić. Dominić je do promaknuća bio policijski savjetnik, a novo je zvanje dobio nakon 28 godina u službi, objasnio je Ostojić. "Ministar može dodijeliti jednu stepenicu više".

Kadrovska križaljka u MUP-u će biti gotova u srpnju


Do srpnja donijet će se pravilnici, odnosno Zakoni te će se na temelju uredbe o ustroju riješiti i kadrovska križaljka unutar policije. Suradnici ravnatelja i ključni ljudi u policijskim upravama i postajama birat će se putem internog oglasa.

"Povjerenstvo koje je sastavljeno od predstavnika policije i sindikata, predlaže glavnom ravnatelju policije čelnike i načelnike policijskih uprava, koje onda imenuje, na njegov prijedlog, ministar unutarnjih poslova, a načelnike postaja po istom postupku imenuje glavni ravnatelj policije na prijedlog načelnika policijskih uprava", rekao je Ostojić.

Bit će to prilika i za sedam savjetnika koje je Ostojić naslijedio od Tomislava Karamarka da se jave na natječaje jer kako doznajemo, ta će se mjesta novom zakonskim okvirom ukinuti.

Pročitajte više