Policija istražuje je li netko medicinskim sestrama u Pakracu u kavu ubacio diuretik

Foto (Ilustracija): Arhiva

U PAKRAČKOJ bolnici pojavile su se sumnje da je netko prošli tjedan medicinskim sestrama u cappuccino ubacio tablete za poticanje mokrenja, iako još nema nikakvih službenih podataka, piše 034portal.hr.

"U subotu su me nazvali iz bolnice i rekli da dvije medicinske sestre s internog odjela koje su radile u petak u prijepodnevnoj smjeni imaju zdravstvenih poteškoća i da su morale često ići mokriti. Kontaktirao sam doktoricu s odjela koja mi je to potvrdila. Jedna od sestara je u Daruvaru u Domu zdravlja zatražila i medicinsku pomoć, no drugi je dan ipak došla raditi", prepričava je neobični događaj zamjenik sanacijskog upravitelja Krunoslav Kelemen.

"To samo po sebi i nije tako opasno, ali može biti. Sve ovisi o konstituciji i stanju organizma. Pojačano mokrenje izaziva gubitak kalija u organizmu što može dovesti do grčenja mišića pa time i srčanog te u najgorem slučaju može doći do zastoja rada srca", dodaje Kelemen.

Zbog svega se nekoliko puta čuo sa sanacijskim ravnateljem dr. Željkom Glavićem nakon čega je obaviještena policija.

Medicinske sestre su mlađe dobi te je možda u pitanju samo nečija neslana šala, no u pakračkoj će bolnici sutra biti održan sastanak svih zaposlenika bolnice, piše 034portal.

"U tijeku su policijski izvidi. Razgovaramo sa svim sudionicima događaja kako bismo utvrdili ima li elemenata prekršaja ili kaznenog djela", rekla je za 034portal glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.

Pročitajte više