Policija istražuje slučajeve prevoženja izbjeglica po kriminalnim cijenama, podnosit će se prijave

Foto: FAH

MINISTARSTVO unutarnjih poslova objavilo je kako istražuje slučajeve prijevoza migranata, bilo taxi ili drugim vozilima te slučajevi u kojima se krše zakonski propisi.

"Napominjemo da se pojavljuju slučajevi prijevoza migranata, bilo taxi ili drugim vozilima te slučajevi u kojima se krše zakonski propisi na način da se ljudi prevoze neregistriranim vozilima za prijevoz ili da se taj prijevoz naplaćuje višestruko nego što je propisano cjenikom i na taj način iskorištava nastala krizna situacija. Policija u tim slučajevima provodi kriminalistička istraživanja i podnijet će odgovarajuće prijave", upozorili su iz MUP-a.

Iz MUP-a su demantirali informacije o smrti jednog sirijskog državljanina.

"Demantiramo tu informaciju te napominjemo da je svim migrantima osigurana zdravstvena skrb u slučaju bilo kakvih poteškoća ili bolesti. Tijekom jučerašnjeg dana i noći obavljeno je oko 1000 pregleda zdravstvene zaštite", ističe se.

Epidemiolozi na terenu utvrdili da nema 'malih boginja'

U priopćenju Ministarstva zdravlja demantirana je i informacija o pojavi malih boginja.

"Sve informacije koje dolaze s terena, bilo od strane djelatnika MUP-a, zdravstvenih djelatnika ili građana se provjeravaju, a isto je učinjeno i s informacijom koja se proširila među djelatnicima MUP-a kako je uočeno dijete s osipom koje nalikuje na „male boginje“.

Naime, nadležni dežurni epidemiolog za područje Vukovarsko-srijemske županije dojavu je odmah provjerio i opovrgao da postoji. Za pretpostaviti je da se nekome od osoba koje su bile u prvom kontaktu s izbjeglicama učinilo da „osip“nalikuje na vodene kozice.

Još jednom podsjećamo da se, u koordinaciji, takve informacije po dojavi provjeravaju i to izlaskom na teren dežurnih nadležnih epidemiologa, kažu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo koji, zajedno s ostalim zavodima i institucijama, aktivno sudjeluje u radu Kriznog stožera Ministarstva zdravlja", zaključuju iz Ministarstva.

Pročitajte više