Policija o slučaju obitelji Cvjetković: "Odluka o provođenju ovršne radnje u nadležnosti je suda"

Foto: Hina

POLICIJSKA uprava zagrebačka poslala je priopćenje u kojem se osvrće na medijske napise i izjave pojedinaca da je "policija odbila izvršiti zadaću" te da "policija nije u mogućnosti izvršiti svoju zadaću" u slučaju deložacije obitelji Cvjetković. Tvrde kako je to netočno i neistinito.

"Dužni smo reagirati na netočna i neistinita iznošenja u javnost pojedinih portala te obavještavamo javnost da navedene tvrdnje ne odgovaraju istini. Naime, po zahtjevima sudova za pružanjem pomoći policija postupa sukladno odredbama članka 7. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima („NN“ 76/09. i 92/14.) te naglašavamo da je donošenje odluke o provođenju ili neprovođenju pojedine ovršne radnje u nadležnosti sudskog ovršitelja, odnosno suda", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Danas je propao i peti pokušaj deložacije obitelji Cvjetković s zagrebačkog Bukovca. U dvorištu obiteljske kuće okupilo se stotinjak prosvjednika, a na ulazu u dvorište napravljene su barikade. Ivan Zvonimir Čičak kazao je pak kako je od visokog izvora iz policije saznao da je zagrebačka policija odbila izvršiti zadatak nakon čega je uslijedilo policijsko priopćenje.

Pročitajte više