Policija objavila snimke s Markova trga: Jedan šatoraš prijeti, a drugi udara policajca po viziru

Screenshot, video: MUP, Dario Dalmacija/Index

ČINI SE kako su se institucije u zadnjih nekoliko dana odlučile obračunati s alternativnim verzijama događaja na Markovu trgu. Ravnateljstvo policije jučer je reagiralo na napise dijela medija, nazivajući ih dezinformacijama. Iz policije su opisali i neugodnosti na koje su pripadnici policijskih snaga naišli pri obavljanju svojega posla na Markovu trgu.

Samo dan nakon priopćenja Ravnateljstva, Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je snimke s prosvjeda šatoraša na Markovu trgu, odnosno snimke sukoba šatoraša policije do kojih je došlo 28. i 29. svibnja.

Ravnateljstvo policije: Po policajcima se pljuvalo

"Niti jednom gestom, pokretom ili postupkom policijski službenici tijekom postupanja 28. i 29. svibnja nisu uvrijedili niti omalovažili okupljene branitelje. Ali je zato za svaku osudu ono što su ti policijski službenici i službenice u obavljanju svog posla u ta dva dana doživjeli: po njima se pljuvalo i psovalo, nazivalo ih se četnicima, krvoločnicima, uzvikivalo kako ih treba biti sramota, da će izgubiti posao, da znaju tko su i gdje žive.

Za posebnu je osudu ophođenje dijela okupljenih prema policijskim službenicama koje su bile izložene teškom vrijeđanju i psovanju s jedne strane kao žene i s druge strane kao policijske službenice u obavljanju svog posla", priopćilo je Ravnateljstvo policije.

> Ravnateljstvo policije: Šatoraši lažu, proglasili su četnikom policajca koji je 1991. imao 3 godine

MUP je objavio više snimaka s Trga. Prvi objavljeni video prikazuje moment u kojemu je jedan od šatoraša udario policajca po viziru dok je policijski kordon mirno stajao na ulazu crkve na Trgu.

Na trećem videu vidi se kako nekolicina šatoraša na ulazu u crkvu prijeti policiji.

"Naći ćemo se mi nekad, ima vremena, rat još nije završio - rat tek počinje", zaprijetio je tako jedan od prosvjednika policajcu.

Indexova kamera također se nalazila na Trgu, tako da smo uspjeli zabilježiti trenutak pregovora Klemma i policije, nerede kod Kamenitih vrata, izjave Glogoškog, Milanovića te niz drugih značajnih momenata.

U nastavku možete pogledati što se događalo od početka prosvjeda u četvrtak u podne pa sve do petka popodne, kada su se prosvjednici povukli s Markova trga.

Pročitajte više