Policija u šumi blizu New Yorka ustrijelila opasnog bjegunaca, drugi je još u bijegu

Screenshot: YouTube

PRIJE nekoliko tjedana dvojica zatvorenika izvela su, moglo bi se reći, filmski bijeg iz državnog zatvora u New Yorku. Jednog od njih policija je jučer ustrijelila u šumi, dok je drugi još u bijegu.

Ubio i raskomadao bivšeg šefa

Richard Matt (49) upucan je u šumi blizu grada Malonea, otprilike 50 kilometara udaljenom od zatvora iz kojeg je pobjegao s kolegom Davidom Sweatom, piše BBC. Prije bijega, Matt je služio kaznu od 25 godina zato što je usmrtio i raskomadao svojeg bivšeg šefa. Sweat je pak služio doživotnu kaznu zbog ubojstva zamjenika šerifa.

Jučer im je policija ušla u trag nakon dojave o napadu na kamper. Iako policijska služba nisu stigli na vrijeme uhvatiti počinitelje, pretpostavili su da se radi o bjeguncima te ih potom počeli tražiti u okolici. Matta su nedugo zatim locirali u šumi, naoružanog sačmaricom. Osuđeni ubojica oružje je odbio predati, nakon čega su ga policajci ustrijelili.


Drugi ubojica još je na slobodi

Još je jedan bjegunac na slobodi, a policija će se sada fokusirati na to da uhvati i njega. Smatraju ga izuzetno opasnim i naoružanim, pa za njim traga tisuću policajaca uz pomoć nekoliko helikoptera.

Podsjetimo, dvoje osuđenih ubojica pobjegli su iz zatvora Dannemori u New Yorku 6. lipnja. Provukli su se kroz kanalizaciju, nakon što su se u nju probili opremom za bušenje. Nakon nekog vremena utvrđeno je kako im je pomogla Joyce Mitchell, jedan od djelatnica u zatvoru. Tužitelji je optužuju da je bjeguncima omogućila pristup svim potrebnim alatima, no ona te optužbe odlučno odbacuje.

Pročitajte više