Policija upala u "tvornicu djece" u Nigeriji: Bebe trebale biti prodane, svu djecu napravio isti muškarac

Foto: Guliver Image/Getty Images

17 TRUDNIH tinejdžerica i 11 novorođenčadi spašeni su iz kuća na jugoistoku Nigerije gdje su bili zatočeni, priopćila je tamošnja policija.

Djevojke su ispričale da su dobivale hranu jednom dnevno te da im nije bilo dopušteno napustiti kuću. Kako javlja BBC, takve "tvornice novorođenčadi" nisu rijetkost u toj afričkoj zemlji.

Spašene djevojke su rekle da im je svima djecu napravio 23-godišnjak koji je uhićen, javlja AFP.

Europska unija ranije je objavila je Nigerija, uz Kinu, jedan od najvećih izvora za trgovinu ljudima koji su kasnije krijumčareni u Europu gdje su najčešće prisiljeni na prostituciju.

2011. je Nacionalna agencija za zabranu trgovanja ljudima objavila da cijena prodanoga djeteta doseže 6.400 dolara. Siromašne i neudane žene u Nigeriji čeka teška sudbina, najčešće bivaju izopćene iz društva. Agencija je objavila i da se očajne tinejdžerice koje su neplanirano ostale trudne često prisiljavaju na odlaske u klinike gdje moraju ostaviti svoju djecu koja su zatim prodana za ilegalno posvojenje, rad ili prostituciju, a ima slučajeva i kad bivaju ubijena kako bi se njihovi dijelovi tijela koristili u obredima.

Pročitajte više