Polovina djece izbjeglica koje stignu do Njemačke pate od PTSP-a i depresije

Foto: Hina

POLOVINA izbjeglica koji se uspiju dokopati Njemačke pate od psiholoških bolesti poput depresije ili PTSP-a, piše Business Insider pozivajući se na studiju koju je izdala Njemačka komora psihoterapeuta.

Izjava na web stranici organizacije govori kako je 40 posto izbjeglica već imalo suidicalne misli ili su pokušali samoubojstvo. Jedna petina djece izbjeglica pati od PTSP-a, a 15 puta su skloniji patiti od mentalnih teškoća nego njemačka djeca.

Izbjeglicama trebaju psihijatri

"Pridošle izbjeglice ne trebaju samo hranu i sklonište, već i liječnički tretman. No, gotovo nijedan mentalno bolestan izbjeglica ne dobije pomoć."


Otprilike 4 posto izbjeglica dobiva pomoć u skloništima, rekao je predsjednik organizacije Dietrich Munz te pozvao na vladu da promijeni pravila regulacije i pruže psihološki tretman u centrima za prihvat izbjeglica.

Djeca pate od PTSP-a, svjedočili su užasnim stvarima

40 posto djece svjedočilo je nasilju, a 26 posto njih gledalo je kako im roditelje fizički napadaju. Članovi organizacije tvrde kako mnoge izbjeglice pate od osjetljivosti na glasnoću, nesanice i klaustrofobije.

PTSP obično dobivaju osobe koje su žrtve silovanja, rata, raseljavanja ili mučenja. Oni koji pate od tog poremećaja obično se muče s ponavljajućim noćnim morama, i situacijama u kojima stalno iznova proživljavaju ružne stvari koje su prošli.

Pročitajte više