Porezna u akciji: Počela nova nagradna igra za "sigurnu budućnost" uhljeba

Screenshot: Porezna uprava

POREZNA UPRAVA medijima je odaslala priopćenje u kojima najavljuje početak nove nagradne igre pod nazivom "Traži račune i ulovi kune", tvrdeći da tako nastavlja borbu "protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije". A zapravo puni proračun kako bi mogla isplatiti plaće uhljebima na državnim jaslama.

"Ne dozvolite da svakog dana pošteno odvajate dio teško zarađenog novca za sigurniju zajedničku budućnost, a da pojedini obveznici fiskalizacije taj novac zadržavaju samo za sebe!", poručuju iz Porezne ne napominjući da je time sigurnija zajednička budućnost osigurana samo uhljebima u raznim gradskim, mjesnim i državnim uredima dok, prisjetimo se kako smo pisali početkom tjedna - sezonski vatrogasci koji su riskirali svoje živote u borbi s vatrom i spasili Pelješac mjesečno primaju tek 3600 kuna!

Osim nagradne igre, Porezna je izvijestila i kako će pojačati nadzor na Jadranu. Naime, ministar Lalovac jučer je izjavio kako turista ima više, a računa manje, pa mu nije jasno što se događa. Zato će odsad uz pomoć mobilne aplikacije inspektori "doslovno sjesti na terasu nekog kafića ili restorana te putem mobitela uživo pratiti koliko se pića ili hrane izdaje i koliko se zaista registrira u kompleksnom sustavu fiskalizacije."

"Obzirom da danas većina građana posjeduje pametni telefon, bit će teško razlikovati gosta od inspektora. Ta bi aplikacija trebala biti još jedan od korisnih alata u sustavu nadzora fiskalizacije, koja će zaživjeti već ovog vikenda!", hvale se iz Porezne.

Nagradna igra i za Čehe i za druge strance

Porezna je osmislila i nagradnu igru za Čehe "A gdje je račun", čija će država uskoro uvesti fiskalizaciju. "Nagradna igra imat će samo jedno kolo, koje će trajati od 1. kolovoza do 7. listopada 2015. godine. Sudionici će imati priliku osvojiti ljetovanje 2016. godine u vrijednosti 15 tisuća kuna!", piše Porezna. 

Također, od 1. kolovoza do 9. listopada igra se i nagrada igra "Molim račun" u kojoj mogu sudjelovati stranci i također osvojiti ljetovanje u Hrvatskoj iduće godine u vrijednosti 15 tisuća kuna.

"Građani, tražite račun! Ne samo u kafićima i restoranima, već i kod primanja raznih usluga. Primjerice prilikom popravaka vozila, čamca ili najma ležaljki na plaži. Provjeravajte svaki račun i prijavite Poreznoj upravi primijetite li nepravilnosti. Jer, novac namijenjen proračunu je i Vaš novac!", na kraju poručuju iz Porezne.

No, pitanje je, doduše, bi li se građani, čiji je to novac, složili s načinom na koji se proračunska sredstva troše. Teško bi vjerojatno bilo naći građanina koji smatra da je u redu što su saborski zastupnici samo u prvih šest mjeseci potrošili 5,2 milijuna kuna za putovanja, avione, taksije, parkiranja, reprezentaciju te što za 68 radnih dana u šest mjeseci primaju mjesečnu plaću od 15-ak tisuća kuna. A podsjetimo još i da je Milanović jučer najavio kako će na jesen "automatski doći do obnove leasinga za cijelu državu".

Pročitajte više