Porezni inspektori idu na Ultru: Love one koji ne izdaju fiskalne račune na festivalima

Foto: Facebook

INSPEKTORI Porezne uprave nastavljaju s pojačanim kontrolama. Posebno su im na meti ljetni festivali. Ovoga će vikenda tako kontrolirati poštuje li se zakon o fiskalizaciji na splitskoj Ultri.

Nakon toga na udaru poreznika naći će se i ostala ljetna zbivanja koja privlače velik broj mladih turista iz Hrvatske i inozemstva. Obilazit će inspektori tako tijekom srpnja Seasplash festival u Puli, festivale Fresh Island i Croatia Rocks na Zrću, Jazine Open Air i Terraneo Summer Break u Zadru, Off festival u Šibeniku, Sunce Beat u Tisnom i festival Voi'sa u Supetru.

U proteklom razdoblju Porezna uprava već je pratila InMusic Festival u Zagrebu, Garden festival u Tisnom i Đakovačke vezove.

U razdoblju od 15. do 30. lipnja obavljeno je 625 nadzora obveznika Zakona o fiskalizaciji, a kod čak 24 posto utvrđene su nepravilnosti. "Kod 7 posto poreznih obveznika izrečene su mjere privremene zabrane obavljanja djelatnosti zbog neizdavanja računa i neplaćanja iskazanih poreznih obveza u ostavljenom roku", tvrde iz Porezne uprave.

"Visok postotak nepravilnosti pokazatelj je da još uvijek postoji mali dio obveznika koji uporno traže načine da izbjegnu plaćanje poreza. Ali zbog kompleksnog sustava fiskalizacije i njegovih aplikacija to je moguće činiti samo kratkoročno! Odnosno dok sustav nepravilnosti ne dojavi inspektorima", poručuju iz Porezne uprave.

 
 
 

 

 

Pročitajte više