Poruka ravnatelju državne Agencije: Dajem za tvoju plaću, a ti niti radiš niti znaš svoj posao!



"GOSPODINE Boban, ukoliko imate problema s obnašanjem dužnosti u smislu ograničenja u vlastitim kompetencijama ili u smislu ograničenja u postupanju, dužni ste isto prijaviti nadređenima ili nadležnima, i podnijeti neopozivu ostavku, te na taj način omogućiti da interese RH brani netko tko ima stručna znanja i volju obnašati spomenutu odgovornu i časnu dužnost", stoji u pismu kojeg je ravnatelju Agencije za upravljanje državnom imovinom uputio Željko Markota koji godinama upozorava na kriminal u "Otoku znanja" odnosno u Hotelima Koločep.

> Od europskog "Otoka znanja" do balkanskog "Otoka fajta"

S obzirom da borba Markote traje već 6 godina, odlučio je nedavno svako jutro ispred ove državne Agencije ostavljati poruku u kojoj se poručuje da napokon počnu raditi svoj posao!

Naime, Markota je na vrijeme obavijestio javnosti i institucije RH, kako se program Otoka znanja u Hotelima Koločep ne može ispuniti i kako zbog toga treba raskinuti privatizacijski ugovor. Prije dvije godine godine, država je napokon i shvatila da je oštećen državni proračun, s obzirom da nisu izvršene sve obveze iz kupoprodajnog ugovora, a od tada i kreće šarada prvo Hrvatskog fonda za privatizaciju, a danas državne Agencije za imovinu, da bi nedavno bio otvoren stečaj nad ustanovom Otok znanja.

Država pomaže banci


Markota danas tvrdi da država zapravo pomaže PBZ-u da se na kraju dočepa Hotela Koločep.

"Hoteli Koločep d.d. su državni već 13 mjeseci, a država ih ne preuzima nazad, nego u nekom grotesknom scenariju pomaže stranoj Banci da u Superhikovskoj akciji zaplijeni spomenute dionice od nevlasnika ustanove Otoka znanja u stečaju. I to sve skupa u stečajnom postupku koji se vodi kako se vodi", kaže Markota danas.

S obzirom da su državne institucije te ministri u Vladama Ive Sanadera, Jadranke Kosor i Zorana Milanovića bile na vrijeme upozorene za ono što se događa na Koločepu, Markota smatra kako je riječ "o nemaru i svjesnom prikrivanje nezakonitosti, uz poticanje raznih prekršitelja zakona na naredna djela, a radi prikrivanja dotadašnjih nezakonitosti i stjecanja imovinske koristi protiv zakona i javnih interesa RH".

Zbog toga što vi ne radite, ja ne mogu živjeti

"Gospodine Boban, dok Vi kao državni dužnosnik primate svoju plaću i neometano živite a pri tome ne radite posao za koji ste plaćeni, ja osobno, koji putem svog rada financiram rad Vas i Vaše službe, ne mogu normalno raditi i funkcionirati upravo zbog Vaše blagonaklonosti prema kršenju zakona i štetama po RH. Potpuno je nebitno proizvodite li Vi to postupanjem ili nepostupanjem, te je li tome uzrok Vaša nekompetencija ili sklonost. Za mene i za javne interese rezultat je potpuno isti i apsolutno neprihvatljiv", upozorio je Markota ravnatelja Tomislava Bobana.


 

Pročitajte više