Posljednji ispraćaj Antonije Bilić u srijedu u 14 sati na gradskom groblju u Drnišu

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

POSLJEDNJI ispraćaj Antonije Bilić bit će za četiri dana, na groblju u Drnišu, doznaje se od odvjetnika obitelji Bilić, Vinka Ljubičića. "Posljednji ispraćaj bit će u srijedu u 14 sati na gradskom groblju Badanj u Drnišu", rekao je Ljubičić.

Antonijina sestra u ponedjeljak će u Zagrebu na Zavodu za sudsku medicinu preuzeti njene posmrtne ostatke, a majka je izrazila želju da bude pokopana u miru.

Od Antonije su se njezini školski prijatelji i profesori oprostili jučer ispisujući knjigu žalosti, a Drnišani će to učiniti u srijedu.

"Nek´ te čuvaju Božji anđeli, počivala u miru!"

Tuga se nadvila nad cijeli drniški kraj u kojem su se mnogi, usprkos dokazima i osudi vozača kamiona Dragana Paravinje, nadali da je Antonia živa. Nastava u srednjoj školi koju je pohađala jučer je započela minutom šutnje, a otvorena je i knjiga žalosti u koju su joj posljednje pozdrave poslali školski kolege. Uprava i djelatnici škole jučer su posjetili obitelj Bilić u Kričkama kako bi izrazili sućut.

"Ja sam još u šoku, iako su rezultati potvrdili da je riječ o Antoniji, u meni kao da još tinja nada da to nije kraj. Sve me jako pogodilo kao osobu, čini mi se kao da sanjam najružniji san. Bio sam jutros kod obitelji, utjeha nam je to da je pronađena, da ćemo je ispratiti na posljednje počivalište, da je možemo dostojno sahraniti i pomoliti se kao vjernici na njezinom grobu. Neizvjesnost je ipak bila najteža, ovako se istina barem donekle zna", rekao je jučer ravnatelj škole Ivan Zeljko.

I njezine kolege učenici iz srednje škole danas su rekli da su ipak cijelo vrijeme živjeli u nadi da je Antonia živa.

Pročitajte više