Posrnulo drvno carstvo iz Čabra: Pompozno najavio da će tvrtku ostaviti radnicima, a sada zatvara pogone i otpušta ih

Ilustracija: RTL

VLASNIK tvrtke Finvest za preradu drva iz Čabra Marijan Filipović, koji je prije godinu dana pompozno najavio da svoju uspješnu tvrtku za preradu drva ostavlja radnicima, otada je otpustio 49 radnika, a dva su pogona zatvorena. Za svoju je tadašnju odluku dobio i nagradu "Ponos Hrvatske", a Index je pisao o lošem poslovanju tvrtke.

> Ponos bez predrasuda: Kako je poduzetnik Marijan Filipović dobio nagradu "Ponos Hrvatske"?

Dnevnik RTL-a donosi priču bivše radnice Nataše Volf koja je prije tjedan dana dobila otkaz, a nije dobila ni plaću za rujan. "Osjećamo se izbačeno, izigrano, ogorčeno, bijesni sami na sebe...".

Tvrtka je u Gorskom kotaru imala četiri pogona, a sada su dva zatvorena.

Iako za medije nema vremena, predsjednik Uprave ipak se sastao s radnicima i sindikatima. Tajnik Sindikata drvne i papirne industrije Hrvatske Darko Đaković rekao je da Uprava tvrdi da je sada upitna opstojnost tvrtke i da bez nekih poteza u smislu restrukturiranja dolazi u pitanje cijela firma.

Radnici kažu i da nemaju trupce, bez kojih drvna prerada nije moguća. Neslužbeno se doznaje da je tvrtka dužna dobavljačima koji im neće isporučiti sirovinu dok ne otplati dugove.

Pročitajte više