Postani asistent u državnoj agenciji za bruto plaću od 1.800 eura mjesečno

Screenshot: safu.hr

SREDIŠNJA agencija za financiranje i ugovaranje ovih je dana na svojim stranicama objavila natječaje za dva radna mjesta u okviru IPA 2011 Twinning projekta: "Priprema hrvatske Agencije za plaćanja u poljoprivredi za provedbu ZPP i ZRP-a za razdoblje nakon 2013. godine".

Traže se asistent domaćem twinning savjetniku te jezični asistent. Radno mjesto je u Zagrebu, u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a plaća 1.800 eura bruto (nešto više od 8.700 kuna neto).

Natječaj za oba radna mjesta otvoren je do 24. kolovoza ove godine, a s radom bi novoizabrani asistenti trebali započeti u rujnu. Ugovor će sklopiti na 11 mjeseci, do lipnja 2015. godine.

Europa financira 95% projekta vrijednog 1,7 milijuna eura

Svrha IPA 2011 Twinning projekta: "Priprema hrvatske Agencije za plaćanja u poljoprivredi za provedbu ZPP i ZRP-a za razdoblje nakon 2013. godine" je jačanje unutarnjih kapaciteta Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) i postizanje spremnosti za lakšu tranziciju i neprekinuto poslovanje u provedbi shema potpore u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u skladu s EU pravilima i propisima u razdoblju nakon 2013. godine, kako bi se osigurala kontrola mjera, povećanje učinkovitosti i prilagodba novih alata Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i Zajedničke ribarstvene politike (ZRP).
 
Navedeni projekt pokrenut je krajem veljače ove godine, na razdoblje od 18 mjeseci, a vrijedan je 1.700.000 eura od čega se 95% financira iz programa IPA, a 5% od strane Republike Hrvatske. Cilj projekta je stjecanje znanja i jačanje profesionalnih potencijala APPRRR-a za provedbu mjera ZPP-a i ZRP-a, te priprema i provedba informativne kampanje za poljoprivrednike. Iskustvo i znanje dobiveno tijekom provedbe Twinning projekta postat će dijelom  interne procedure APPRRR-a. 
 
Kako stoji na stranicama APPRRR-a, ovaj projekt je od izuzetne važnosti za Republiku Hrvatsku u okviru procesa nakon pristupanja EU jer izravno utječe na usklađivanje Integriranog administrativnog i kontrolnog sustava s reformom ZPP-a u razdoblju nakon 2013. Druga dva očekivana rezultata projekta su priprema mjera Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (EMFF) kao i priprema i provedba nove ZPP i ZRP informativne kampanje.
 

Pročitajte više