Potpisan ugovor za izgradnju mosta do Čiova, rok izgradnje 20 mjeseci

Foto: MPPI

U MINISTARSTVU prometa potpisan je Ugovor o izgradnji mosta kopno- Čiovo i pristupnih cesta. Vrijednost investicije koja se financira i europskim novcem iznosi 129 milijuna kuna. Radovi kreću za deset dana. Rok izgradnje je 20 mjeseci. Potpise na ugovor stavili su resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić, član Uprave Nenad Maljković i predsjednik uprave Viadukta Joško Mikulić.

Prvi projekt HC-a sufinanciran iz Operativnog programa 2007.-2013. su Kaštela gdje radovi traju, a drugi je pokretni most dulji od 550 metara Trogir - Čiovo: "Izgradnja će početi za desetak dana i mora biti završena do konca listopada iduće godine kako bi svi troškovi bili prihvatljivi za sufinanciranje od strane EU".
 
Vlada ispunjava svoja obećanja, pohvalio se ministar Hajdaš Dončić: "Dva su obećanja ove Vlade i Ministarstva što se tiče cestovne infrastrukture dana stanovništvu Splitsko-dalmatinske županije. Prvo je bilo otvaranje ceste Solin-Klis koja se gradila 25 godina. I cesta bi otvorena. Drugo obećanje je da će ove godine početi izgradnja mosta kopno-otok Čiovo s pristupnim cestama i instalacijama".
 
Da bi do toga došlo, u pregovorima s EK je modificiran Operativni program Promet. Uz spomenuta dva projekta i zaobilaznicu Vodice, čeka nas i onaj najveći. "Da kažemo vojnom terminologijom - HC čeka majka svih bitaka - sredinom godine slanje aplikacije za izgradnju mosta Pelješac", rekao je ministar.
 
Nenad Maljković iz HC-a zadovoljan je danas potpisanim ugovorom, a spremni za radove su i u Viaduktu, istaknuo je šef uprave Joško Mikulić.
 
"Svi znamo kolike su gužve na mostu u Trogiru. Izbjegavamo gradsku jezgru. Olakšavamo život Trogiranima, mještanima Čiova i turistima", istaknuo je Maljković. "S obzirom na dobru razrađenost dokumentacije i dobru pripremu projekta, ne mislimo da bi trebao biti bilo kakvih nepoznanica koje bi mogle utjecati na produljenje roka", zaključio je Mikulić.

Pročitajte više