Potvrđena optužnica protiv Čehoka: Pogodovanjem Patafti oštetio Varaždin za 49,5 milijuna kuna

Foto: Arhiva

ZAGREBAČKI Županijski sud potvrdio je dorađenu optužnicu protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka zbog pogodovanja poduzetniku Davoru Patafti, čime je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Optužnica je u cjelosti potvrđena nakon što je USKOK detaljnije obrazložio zašto smatra da su se Čehok, varaždinski poduzetnik Patafta i ostali udružili zbog počinjenja kaznenog djela.

Optužnica je podignuta u prosincu prošle godine, ali ju je u svibnju ove godine Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda vratilo Uskoku na doradu. Odvjetnik Ivana Čehoka Vlado Sevšek ističe kako se ona nije bitno promijenila. Argumenti Uskoka ostali su otprilike isti, no zato su protuargumenti obrane pojačani, pojašnjava Sevšek. "U svakom slučaju suštinski se odnosi i na način pribavljanja dokaza, način vještačenja, angažiranja pojedinih vještaka tijekom postupka i tako dalje", rekao je Sevšek.

Pataftina rekordna jamčevina - 12 milijuna kuna


Čehok je optužen da je od kraja 2007. do sredine 2011. godine pogodovao drugooptuženom Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom isplatio 35,8 milijuna kuna, pri čemu je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna. Optužnica također tereti Narcisa Huljeva, Tomislava Kezelja, Hrvoja Vojvodu i tri Pataftine tvrtke.

Prošlog ljeta Čehok, Patafta i Narcisa Huljev završili su u istražnom zatvoru u Remetincu. Pataftina jamčevina za slobodu bila je u to vrijeme rekordna - platio je 12 milijuna kuna. Čehok je platio 2,6 milijuna kuna jamčevine te podnio ostavku na mjesto varaždinskog gradonačelnika.

 

Pročitajte više