Potvrđeni napisi Indexa: Smijenjen šef Uprave ACI-ja Bruno Bonifačić

Foto: Tea Cimaš / Cropix

NADZORNI odbor firme ACI d.d. na današnjoj sjednici odlučio je smijeniti šefa Uprave ACI-ja Bruna Bonifačića.

"Navedena Odluka obrazložena je činjenicom da predsjednik Uprave nije postupao sukladno Poslovniku o radu Uprave kojeg je Nadzorni odbor donio na sjednici održanoj dana 29. siječnja 2013. godine, odnosno da nije sazivao sjednice Uprave već je odluke donosio bez konzultacija sa članom Uprave i upoznavanja člana Uprave o istima, što je dovelo do nemogućnosti Uprave za uredno obavljanje poslova vođenja Društva te nanijelo štetu ugledu i poslovanju Društva", stoji u priopćenju ACI-ja.

Nadzorni odbor je također donio Odluku da se privremeno, do izbora nove Uprave, jedinim članom Uprave – direktorom Društva imenuje preostali član Uprave Dražen Nikolić.

Podsjetimo kako smo pisali da se u ACI-ju vodila stranačka borba između Bonifačića i Nikolića koji je navodno doveden u ACI uz blagoslov vrha SDP-a, a to su Zoran Milanović i njegova savjetnica Zinka Bardić. Nikolić je napustio unosno mjesto predsjednika uprave Reiffeisen Consultinga kako bi od 1. ožujka karijeru nastavio kao član uprave ACI Cluba. Nikoliću je navodno glavni zadatak bio smjena Bonifačića, kako bi se navodno provela ideja prodaje ACI-ja stranim fondovima da bi se izvuklo što više novca za državni proračun.

Bonifačić je krajem svibnja ove godine već zatražio smjenu Nikolića iz Uprave ACI-ja, iako je ovaj u ACI-ju bio tek tri mjeseca. No, na kraju je Nikolić smjenio Bonifačića te preuzeo kontrolu nad ACI-jem.

> Doznajemo: Sramota "turističke" Hrvatske! Zbog rata SDP-a i IDS-a ACI propada!

Kako doznajemo jedan od razloga za smjenu navodno je bio upravo projekt prepaid bova a za taj posao bio je zainteresiran i Kaptol. Bonifačiću se zamjeralo da nije o tome informirao Nadzorni odbor. 

No pravi razlog zapravo je kadroviranje. Naime, Bonifačić je povećao Upravu za gotovo tri puta s obzirom da je bivša uprava imala jednog člana Uprave i 4 direktora odjela. Među onima koji su "maknuti" od strane Bonifačića bili su članovi SDP-a ili oni bliski toj stranci. Bonifačić je bio na čelu ACI-ja niti pola godine, a doveden je kao "vrhunski stručnjak".

Nikoliću se s druge strane zamjera soliranje u projektima te posebno sumnjiv ugovor s agencijom BBDO kreativnom agencijom bez i to bez natječaja. No, optužbe na njegov račun za sada nisu razmatrane.

 

 



 

Pročitajte više