Povratak neželjenog: U Gradsko vijeće Splita vraća se Pero Čenić

PERO ČENIĆ vraća se u splitsko Gradsko vijeće. Šefica Nevenka Bečić jedva je dočekala da se riješi svog ambicioznog vijećnika koji joj je često dizao živce željom da nešto kaže. Iskoristila je priliku kad se Joško Svaguša vratio iz Hajduka. Bilo je prijepora, neki su mislili da bi umjesto Čenića van trebao šef HGS-ove mladeži Dane Galić, tražilo se čak i mišljenje Upravnog suda.

Čenić se sada ipak vraća, i to zato jer iz Vijeća odlazi potpredsjednik Tomislav Borozan, koji je danas postao ravnatelj Javne ustanove Športski objekti. Nova funkcija nespojiva je sa starom pa će Borozan morati staviti mandat u mirovanje, a na njegovo će mjesto neželjeni Čenić.

Kontroverzan odabir

Odluka o izboru Borozana vrlo je kontroverzna iz više razloga. Prvo, u Upravnom vijeću sjedi tata Fani Horvat, kojeg je tu postavilo novoimenovano Radničko vijeće, čiju legitimnost osporava staro Radničko vijeće. Osim toga, Borozan je bio na čelu Odbora za imenovanje koji bira upravna vijeća gradskih tvrtki. Dakle, najprije je Borozan odlučio o Vijeću, a onda Vijeće o njemu...

Bratske veze

Inače, neko vrijeme fotelju u Upravnom vijeću Športskih objekata grijao je brat novog ravnatelja. Bratske poveznice time nisu iscrpljene jer Vijećem ravna Drago Šundov, brat Kerumovog zamjenika Jure Šundova.

Športski objekti opterećeni su brojnim aferama, nedavno je policija prijavila donedavnog ravnatelja Stipana Jurišića za nezakonitosti na uređenju Kuće slave splitskog športa. Za Jurišića, koji se također natjecao za fotelju ravnatelja, predviđena je savjetnička funkcija.

Pročitajte više