Pozaić na Mirogoju: Kulturalna revolucija i zločinačka ideologija trenutačnog režima razaraju obitelj!

Foto: Hina

MISU na blagdan Svih svetih u crkvi Krista kralja na Mirogoju predvodio je pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić. U svojoj se propovijedi, među ostalim, dotaknuo važnosti obitelji i braka.

"Isus Krist je izgovorio Blaženstva za nedužne, za svijet dobra protiv zla, i za mir u svijetu nemira; a Lucifer, "prvi pokretač revolucije zla u srcu i u svijetu, odbacuje Blaženstva i njihov blagoslov; nudi Babilon, Sodomu i Gomoru, ratove i progone, uništene obitelji i domove, izbjeglice u nepreglednim mnoštvima", naglasio je biskup Pozaić. "Ako je Bog odbačen, prestaju vrijediti i naravni i Božji zakon, gubi se i čovjek i obitelj i narod", dodao je.

"Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna"


"Čovjek Blaženstava pozvan je da progovori svaki put kad istina postane predmet trgovine, kad dizanje ruku u ime demokracije postaje ritual u prilog zločinačke ideologije trenutačnog režima. Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna: razaranje ustanova nosivih stupova zdravog društva, među kojima su brak i obitelj, umjesto zdravog odgoja, nameće se ideologija pranja mozga...", rekao je među ostalim Pozaić.

"Iz prevrata, kulturalne revolucije, ishode: obiteljski i društveni lomovi, prezir ljudskog života na njegovu početku i kraju, odbacivanje prvog biblijskog blagoslova 'Rastite i množite se', a umjesto kulture života harači pošast smrti", dodao je.

"Oni koji žive Blaženstva susreću progone: kršćanofobija poprima bolne razmjere u svijetu i u lijepoj našoj domovini, a manifestira se putem kulturalne revolucije: izopačenje ljestvice vrednota; pobrkani su sredstva i ciljevi, vrednote i vrijednosti, ono što se može kupiti i prodati, i ono što nema cijene: osoba, savjest i sloboda, čast i dostojanstvo", rekao je još Pozaić.

"Od lani u Hrvatskoj je nestalo 209 razreda, ili 5240 učenika. Jesu li to blaženstva, blagoslov, sreća i budućnost Hrvatske?", upitao je biskup.

Pročitajte više