Požar u Đurđenovcu proširio se iz tvorničkog silosa, iskra je aktivirala zapaljivu smjesu prašine

Foto: nasice.com

DO ZAPALJENJA  vatre, koja je u ponedjeljak navečer buknula u novom postrojenju nekadašnje tvornice DIK Đurđenovac pokraj Našica prouzročivši požar u kojem je u potpunosti izgorjela tvornica sa strojevima, došlo je u tvorničkom silosu, a nakon što je iskra aktivirala zapaljivu smjesu prašine požar se proširio na krovište i prozvodnu halu, izvjestila je osječko-baranjska policija.

"Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do zapaljena došlo u silosu te je vatra inicirana iskrom uslijed odvajanja podložne pločice i udaranja u lopatice turbine. Iskra je aktivirala zapaljivu smjesu prašine te se požar proširio na krovište i proizvodnu halu", pojašnjava policija izbijanje požara.

Policija navodi kako je u požaru jedan djelatnik tvornice zadobio lakše tjelesne ozlijede. Ukupna materijalna šteta prouzročena požarom utvrdit će se naknadno.

U nekadašnjoj tvornici DIK Đurđenovac koja je u koncesiji tvrtke ProWood, proizvodi se namještaj, a u trenutku izbijanja požara, koji je gasilo 100-tinjak vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila, u tvornici je bilo 60-tak radnika druge smjene koji su po izbijanju vatre napustili pogon. U cijeloj tvornici zaposleno je više od 300 radnika.

Pročitajte više